19:40 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μιας και χούλιγκαν οργανώνουν άγριες συμπλοκές με ξυλοδαρμούς και αναρτούν βίντεο από αυτές στα social media.

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, στους αστυνομικούς των αρμόδιων υπηρεσιών, οι αλλεπάλληλες περιπτώσεις άγριων συγκρούσεων μεταξύ νεαρών οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας καταγράφουν βάση πληροφορίων, αλλά και από την παρακολούθηση αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο, στα οποία καταγράφονται τέτοιου είδους συμπλοκές και ξυλοδαρμοί, και στη συνέχεια δημοσιοποιούνται από τους πρωταγωνιστές τους ως «τρόπαια»!

Σε αυτή την εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο, έχουν ζητήσει και τη βοήθεια των συναδέλφων τους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού τέτοιου είδους περιστατικά κατά κανόνα δεν καταγγέλλονται.

Το Sputnik αποκαλύπτει σήμερα ένα από αυτά τα βίντεο που αναρτώνται σε διάφορες σελίδες «χούλιγκανς» στο facebook, και στο οποίο φαίνεται η αγριότητα των συγκρούσεων αυτών.

Στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό ομάδα νεαρών καταδιώκει οπαδούς αντίπαλης ομάδας και τους ξυλοκοπούν, ενώ στο τέλος καταγράφουν ένα παιδί που εγκλώβισαν και ξυλοκοπούν καθώς είναι πεσμένο στον δρόμο και αδύναμο να αντιδράσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί ανάλογα επεισόδια:

  • στο Φάληρο,
  • την Ηλιούπολη,
  • τους Αμπελόκηπους,
  • το Μοσχάτο,
  • το Καματερό και
  • τη Νίκαια.

Επιπλέον, επίθεση ομάδας οπαδών έγινε και σε καφέ που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Ολυμπιακού, το περασμένο Σάββατο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του Sputnik αναφέρουν πως σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται για τυχαία συνάντηση αντιπάλων ομάδων οπαδών, αλλά για κλεισμένα ραντεβού που ως μόνο στόχο έχουν τη σύγκρουση!

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Αθλητικής Βίας, σε συνεργασία και με τοπικά Τμήματα Ασφαλείας, προσπαθούν τώρα και μέσω πληροφοριών, αλλά και με την επεξεργασία στοιχείων που προκύπτουν από τις αναρτήσεις των συγκεκριμένων βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εντοπίσουν τους «διοργανωτές» αυτών των ραντεβού της οπαδικής βίας και να προλάβουν ανάλογα περιστατικά.

Tags:
ξυλοδαρμός, συμπλοκή, χούλιγκαν, ΕΛΑΣ, αστυνομία, οπαδοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK