19:29 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία από τις τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ήρθε στο φως μετά από πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Καναδά.

Δικογραφία για τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας κατά τεσσάρων ατόμων σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος

Η πρώτη υπόθεση διερευνήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) με έδρα στον Καναδά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι άλλες τρεις υποθέσεις ήρθαν στο φως μετά από πληροφοριακά δεδομένα που ήρθαν στην κατοχή των αρχών στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, ζήτησε την άρση απορρήτου, ενώ για τις άλλες τρεις διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Ακολούθησε επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και η γνωστοποίηση των στοιχείων των ατόμων που εμπλέκονταν στην υπόθεση καθώς και των συνδέσεων στο διαδίκτυο. 

Παράλληλα, εξακριβώθηκε και ο τόπος διαμονής τους όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, πορνογραφία, παιδική πορνογραφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK