23:02 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναδιάρθρωση με όρους των ΠΑΕ, και αν... ήταν το συμπέρασμα της σημερινής συνεδρίασης στη Super League, με τον συνεταιρισμό να αρνείται το... 12άρι πρωτάθλημα από τη μεθεπόμενη σεζόν και να αντιπροτείνει τη συμμετοχή 14 ομάδων.

«Κόκκινο» άναψε το διοικητικό συμβούλιο της Super League στον υφυπουργό Αθλητισμού, στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για ριζική αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή 12 ομάδων σε αυτό από τη σεζόν 2019-20. Μάλιστα το «όχι» των ΠΑΕ όχι μόνο ήταν ομόφωνο αλλά παρουσίασαν και αντιπρόταση για πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βασιλειάδης ήταν κάθετος στο θέμα των 12 ομάδων και όχι παραπάνω, για τη μεθεπόμενη σεζόν, εξ ου και είχε κάνει πίσω στην αρχική του πρόταση για πρωτάθλημα 20 ομάδων σε δύο ομίλους για την προσεχή περίοδο.

Είχε μάλιστα υπογραμμίσει ότι, σε περίπτωση που δεν γινόταν δεκτή η πρότασή του, θα έπαιρνε πίσω τις άλλες προτάσεις για εγγυημένα τηλεοπτικά συμβόλαια σε βάθος πενταετίας για όλες τις ΠΑΕ. Εκ των 16 που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League τη νέα σεζόν, «άστεγες» (σ.σ. χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο) είναι ακόμη ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Άρης, ο Παναιτωλικός, ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Λαμία. Και οι επτά απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

«Η πρόταση για πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Αν απορριφτεί το πλάνο από τον Βασιλειάδη θα προχωρήσουμε με 16 και θα δούμε τι θα κάνουμε με τις "άστεγες" ΠΑΕ» σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

«Υπήρχε ένας συγκερασμός απόψεων. Εμείς υποχωρήσαμε από 16 σε 14, να υποχωρήσει και ο Υφυπουργός από 12 σε 14», πρόσθεσε ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε λόγος για «εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση».

Ο δε νεοεκλεγής πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση, ακόμα και αν ο υφυπουργός «αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα». Σημείωσε ότι η λίγκα δέχεται τη δημιουργία τριών κατηγοριών, όπως και αν ονομαστούν αυτές, όπως και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου αλλά «το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί».

Ο κ. Μπαταγιάννης αναφέρθηκε και στην επιστολή της Nova προς τη Super League ζητώντας να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. «Για να στείλει η Nova επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η Nova κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα» κατέληξε.

«Πάρτε μέτρα για να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα»

Στην εν λόγω επιστολή, η Nova με την οποία ζητεί από τον συνεταιρισμό να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη έναρξη του πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως των όποιων αποτελεσμάτων που θα έχουν οι συζητήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρει,  θα προασπίσει τα συμφέροντά της.

«Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, καθώς και οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ήδη ανακοινωθείσα ημερομηνία έναρξης αυτού θα προκαλέσει αφενός σημαντική εμπορική ζημία και αφετέρου σοβαρή βλάβη της φήμης και του κύρους της συνδρομητικής μας πλατφόρμας» τονίζεται.

Θέμα:
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)

Σχετικά:

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
Super League, Nova, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, Αλέξης Κούγιας, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK