06:44 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ή 12 ομάδες ή... δεν έχουμε πρωτάθλημα, το διακύβευμα της συνάντησης των ΠΑΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κανένα σημείο επαφής μέχρι στιγμής και οι επτά «άστεγες» εμμένουν στα περί εμπάργκο.

Λευκός καπνός από τα γραφεία της λίγκας δεν βγήκε ούτε σήμερα, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και ανθρώπων της Super League, με συζήτηση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο κ. Βασιλειάδης εμμένει στην, εξ αρχής, πρότασή του, για πρωτάθλημα 12 ομάδων από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2019-20, η λίγκα θέλει 14 και οι δύο πλευρές δεν βρίσκουν σημείο… επαφής. Και, ευλόγως, κατέληξαν ότι θα τα ξαναπούν αφού προηγουμένως συνεδριάσει εκ νέου ο συνεταιρισμός, χωρίς πάντως να φαίνεται φως στο τούνελ.

Τι… φως; Καλά καλά δεν υπάρχει πρωτάθλημα για να ξεκινήσει! Διότι, εκ των 16 ΠΑΕ, οι επτά δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, άρα και έσοδα, και απειλούν με «εμπάργκο» στο νέο πρωτάθλημα αν δεν δοθεί λύση. Οι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ είναι οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία.

«Ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός, τώρα θέλουν να τα ξαναπούμε και να ξανασυζητήσουμε. Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι με αυτό το πλαίσιο, το πρωτάθλημα δεν είναι βιώσιμο. Τώρα αν αλλάξει κάτι, το επόμενο διάστημα εκ μέρους των ΠΑΕ…» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει, ο κ. Βασιλειάδης ήταν αρνητικός: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο εκτός αν δούμε και άλλες πολύ σοβαρότερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.».

Σχετικά:

Αδιέξοδο: αντιπρόταση των ΠΑΕ, στην πρόταση Βασιλειάδη
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
αναδιάρθρωση, Super League, Σούπερ Λίγκα, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK