23:45 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League για προσεχή Τετάρτη 11 Ιουλίου, με θέματα συζήτησης την αναδιάρθρωση (που ζητά η πολιτεία) και τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ.

Μπήκε για τα καλά ο Ιούλιος, ο ήλιος καίει, όσοι ποδοσφαιριστές δεν μετέχουν στο Μουντιάλ κάνουν διακοπές και όλα δείχνουν πρίμα. Ωστόσο σε ένα γαλατικό χωριό ονόματι Ελλάδα, ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει με το πρωτάθλημα.

Απαντήσεις σε ερωτήματα που έπρεπε να είναι εξ ορισμού εύλογες, όπως πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ποιες και πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος και ποιο, ή ποια, κανάλι μεταδίδει τους αγώνες, εν Ελλάδι δεν υπάρχουν απαντήσεις! Κι όμως…

Ούτε κλήρωση για το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος έχει γίνει, ούτε γνωρίζουμε ποιος θα μεταδίδει τα εντός έδρας μας των επτά «άστεγων» τηλεοπτικά ΠΑΕ αφού οι άλλες εννέα έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες με τη Nova.

Η λίγκα ζητεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να χρηματοδοτήσει, όπως έχει προτείνει, το πρωτάθλημα, έχοντας αποφασίσει μείωση ομάδων από 16 που είναι σήμερα σε 14 τη μεθεπόμενη σεζόν. Ο κ. Βασιλειάδης είναι αρνητικός και αντιπροτείνει δύο επαγγελματικές κατηγορίες με 12 ομάδες εκάστος από τη μεθεπόμενη, σεζόν και μια ημιεπαγγελματική (Γ' Εθνική) επίσης με 12 ομάδες.

«Αγκάθι» αποτελεί και η Football League που φέτος στηρίχθηκε στην οικονομική βοήθεια της ΕΠΟ και ζητά για τη νέα σεζόν συνεχιστεί η συμφωνία με την ΕΡΤ, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος ενώ τάσσεται σθεναρά υπέρ του προβιβασμού δύο ομάδων από το πρωτάθλημά της.

Σε τούτα, από τη λίγκα απάντησαν ότι θα γίνει (άλλη μια) συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, όπου θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης και των ομάδων που δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα την προσεχή Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 15:00.

Συνάμα, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος επανεξελέγη στην προεδρία της Football League, επικρατώντας του ετέρου υποψηφίου Αρη Λυχναρά, σε ψηφοφορία που μετείχαν εκπρόσωποι 13 ομάδων καθώς δεν ψήφισε ο Ηρακλής ενώ απείχε η ΕΠΟ.

Ο Λεουτσάκος πήρε έξι ψήφους (από Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλη, Σπάρτη, Τρίκαλα, Βόλο), ο Λυχναράς στηρίχτηκε από πέντε ομάδες (από ΑΕ Καραϊσκάκη, Πλατανιά, Κισσαμικό, Δόξα Δράμας, Αιγινιακό), ενώ υπήρξε ένα άκυρο και ένα λευκό.

Σχετικά:

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
αναδιάρθρωση, ΕΠΟ, Football League, Super League, Σούπερ Λίγκα, Λεωνίδας Λεουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK