13:25 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πολιτεία δεν υποχωρεί από τον αριθμό των 12 ομάδων στην πρώτη τη τάξει κατηγορία αλλά συναινεί για το 2020-21, η Super League προσπαθεί να τον αυξήσει και οι δύο πλευρές εκ νέου συμφώνησαν ότι... διαφωνούν.

Ο μαγικός αριθμός «12» εξακολουθεί να διατηρεί το σχίσμα ανάμεσα στις ΠΑΕ και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Και αν, στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών με θέμα συζήτησης της αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε μια μικρή υποχώρηση, δεν είναι αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλη Γκαγκάτσης, άκουσαν τον υφυπουργό να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να γίνει με 14 ομάδες και όχι 12, όπως επέμενε. Αλλά ζήτησε από τον συνεταιρισμό να δεσμευτεί ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει από τη σεζόν 2020-21: ήτοι φέτος με 16, του χρόνου με 14 και του… παραχρόνου με 12 ομάδες.

Ωστόσο η Λίγκα διαφώνησε με τη συγκεκριμένη πρόταση, πετώντας το μπαλάκι και πάλι στον υφυπουργό, με νέες αντιπροτάσεις. Είτε να προχωρήσει το σχέδιο του για τη χρηματοδότηση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, με τη Super League να έχει 14 ομάδες, είτε να «παγώσει» το θέμα της χρηματοδότησης μέσω της ΕΡΤ, με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να ψάχνουν λύσεις μόνες τους.

Όσο δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό, η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να προχωρήσει και φυσικά δεν ισχύει και η προσφορά των περίπου 270.000.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας με σύμπραξη ΕΡΤ και Nova. Αν δεν υπάρξει λύση, η Λίγκα θα πρέπει να πορευτεί μόνη της και να βρει λύση για τις επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ που απειλούν με μποϊκοτάζ από το νέο πρωτάθλημα.

Θέμα:
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)

Σχετικά:

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
αναδιάρθρωση, Super League, Σούπερ Λίγκα, Βασίλης Γκαγκάτσης, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK