05:15 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Γερμανίας, ενώ εμφανίστηκε άκρως επικριτικός απέναντι σε όσους των κατηγόρησαν για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Μεσούτ Οζίλ είχε συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο τον Μάιο, ενώ οι αναμνηστικές φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν κατόπιν από το κόμμα του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί κατέκριναν τη συνάντηση δηλώνοντας ότι δε συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές της χώρας.

Από τη μεριά του, ο Οζίλ δήλωσε εάν είχε αρνηθεί την πρόσκληση θα ήταν ασέβεια στις ρίζες των προγόνων του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δέχτηκε έκτοτε μηνύματα μίσους και απειλητικά τηλεφωνήματα.

«Η συμπεριφορά που δέχθηκαν από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πολλούς άλλους με κάνει να μη θέλω να φορώ την εμφάνιση της Εθνικής Γερμανίας», δήλωσε ο Οζίλ.«Νιώθω ανεπιθύμητος και πιστεύω ότι όσα έχω πετύχει από το διεθνές μου ντεμπούτο το 2009 έχουν ξεχαστεί», πρόσθεσε.

«Με βαριά καρδιά και μετά από πολλή σκέψη, λόγω των πρόσφατων γεγονότων, δεν θα παίζω πλέον για τη Γερμανία σε διεθνές επίπεδο, ενώ έχω αυτό το αίσθημα ρατσισμού και ασέβειας. Φορούσα τη γερμανική εμφάνιση με τέτοια υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, αλλά όχι πλέον… Ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ να γίνει αποδεκτός», καταλήγει ο Οζίλ.

Tags:
εθνική Γερμανίας, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Μουντιάλ 2018, Μεσούτ Οζίλ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK