15:29 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όσο επτά ΠΑΕ παραμένουν «άστεγες» τηλεοπτικά, αρνούνται να υπογράψουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και ζητούν να δοθεί λύση, η οποία όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο, από τη Super League, να διενεργηθεί η κλήρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, του πρωταθλήματος. Ωστόσο, αν και προκηρύχθηκε, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ούτε κλήρωση θα γίνει ούτε το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου.

Ο λόγος είναι φυσικά, το φλέγον τηλεοπτικό ζήτημα των επτά εκ των 16 ΠΑΕ της Super League, Παναθηναϊκού και Άρη προεξαρχόντων. Μαζί τους και η Λαμία, ο Απόλλωνας, η Ξάνθη, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός ενώ οι άλλες εννέα ΠΑΕ έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες με τη Nova. Εξ ου και είναι σοβαρό είναι το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να βρεθεί… στον αέρα.

Για τις εν λόγω επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ είχε εκφράσει ενδιαφέρον το Epsilon TV αλλά το θέμα «πάγωσε». Λύση είχε προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, και δη με εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά με όρο να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 12 (του χρόνου ή… του παραχρόνου). Κάτι που δεν δέχθηκαν οι ΠΑΕ οπότε και τούτο το θέμα κόλλησε.

Εξ ου και ο νέος πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της προκήρυξης, από τις 7, για τις 18 Αυγούστου. Για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 12 ψήφων ανάμεσα στα 16 μέλη του συνεταιρισμού και, ευλόγως, οι προαναφερθείσες επτά αρνούνται να την υπογράψουν.

Στο ενδεχόμενο πάντως της αναβολής αντιδράει η Nova, που ζητάει να γίνει κανονικά η κλήρωση και να οριστεί το πρόγραμμα.

Σχετικά:

Νέο πρόεδρο έχει, πρωτάθλημα θα έχει η Super League;
Αδιέξοδο: αντιπρόταση των ΠΑΕ, στην πρόταση Βασιλειάδη
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
τηλεοπτικά δικαιώματα, αναδιάρθρωση, Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK