15:08 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιταλικός κολοσσός θα αναλάβει το πιο δύσκολο έργο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, η οποία υποδέχθηκε στελέχη της UEFA που έλεγξαν τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Στην Αθήνα βρέθηκαν σήμερα άνθρωποι της UEFA για να μετάσχουν σε οργανωτικό meeting με τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφορικά με την πιθανότητα να αγωνιστεί η Ένωση στα play offs ή και στους ομίλους του Champions League. Τα στελέχη επιθεώρησαν και το ΟΑΚΑ όπου ξεναγήθηκαν από την Αγγελική Αρκάδη, την Ανθή Παπακώστα, τον Κώστα Παναγιωτόπουλο και άλλα στελέχη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και έκριναν ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι… χαλί, ήτοι σε εξαιρετική κατάσταση.

Συνάμα η εταιρεία Δικέφαλος 1924 ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ συμφώνησαν να αναθέσουν την πιο σύνθετη, αλλά και πιο σημαντική εργολαβία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία αφορά στον μεταλλικό σκελετό του σκέπαστρου καθώς και τη μεμβράνη επικάλυψής του, στον ιταλικό κολοσσό Cimolai.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον εξειδικευμένες εταιρίες μεταλλικών κατασκευών παγκοσμίως. Η συμφωνία έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Cimolai, Σαλβατόρε ντε Λούνα καθώς και του τεχνικού διευθυντή της εταιρίας, Αντόνιο Πολίτα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην πορεία για την αποπεράτωση του μεγάλου έργου, διότι το σκέπαστρο του γηπέδου αποτελεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατασκευή και απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία, την οποία διαθέτει η εταιρία Cimolai.

Ο ιταλικός κολοσσός έχει κατασκευάσει επίσης το περίφημο στέγαστρο στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, το σκέπαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και το σκέπαστρο του διάσημου γηπέδου τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Tags:
Ολυμπιακό Στάδιο, ΟΑΚΑ, Cimolai, UEFA, ΑΕΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK