09:33 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)
0 0 0
Βρείτε μας

Κανονικά η σέντρα στη Super League στις 25 Αυγούστου μιας και απαιτούνται εννέα ομάδες για να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία, όσες δηλαδή έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Φρένο στις… κενές απειλές περί μη έναρξης του πρωταθλήματος στις 25 Αυγούστου βάζει η ανακοίνωση της Super League σχετικά με τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με το καταστατικό του συνεταιρισμού των ΠΑΕ, υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, οι οποίες (επιτέλους)… ανακοινώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εξελίξεις με την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου

Εν προκειμένω, ορίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα αυτό και δύο επαναληπτικές συνεδριάσεις, σε περίπτωση που χρειαστεί. Αρχικά προβλέπονται αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία (στις 9/8 και 13/8) και στην δεύτερη επαναληπτική Γ.Σ. (16/8) απλή απαρτία και πλειοψηφία. Συνεπώς, τελικά απαιτούνται εννέα ομάδες για να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Κατά συνέπεια αποδεικνύεται ότι οι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ δεν μπορούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο ποτέ να συμβεί γιατί με βάση τον ΚΑΠ, όποια ΠΑΕ δεν υπογράφει την προκήρυξη του πρωταθλήματος αυτόματα υποβιβάζεται στην παρακάτω κατηγορία και αντικαθίσταται!

Και ακριβώς εννέα είναι οι ΠΑΕ που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο…

Θέμα:
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)

Σχετικά:

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
τηλεοπτικά δικαιώματα, αναδιάρθρωση, Super League
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK