20:39 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ομάδες της β' κατηγορίας ζητούν από την ΕΠΟ να εγκρίνει τη δική τους προκήρυξη, με άνοδο δύο ομάδων, και όχι της Super League που προβλέπει τον προβιβασμό μόνο μιας...

Για την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου μετατέθηκε η έγκριση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την ΕΠΟ. Αρχικώς είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα, ωστόσο παραμένει άλυτο ένα σημαντικό θέμα: πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League στην προκήρυξή της προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη Football League προκειμένου την ερχόμενη σεζόν (2019-20) το πρωτάθλημα να απαρτίζεται από 14 ομάδες, σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εξελίξεις με την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου

Ωστόσο η Football League στη δική της προκήρυξη έχει συμπεριλάβει την άνοδο δύο ομάδων, επομένως έρχεται σε διαφωνία με τη Super League.

Με αφορμή το εν λόγω θέμα, ήτοι της… δυσαρμονίας των προκηρύξεων Super League και Football League, αρκετές ομάδες της β' κατηγορίας αντέδρασαν, εκδίδοντας ανακοινώσεις.

«Το σενάριο που θέλει να υποβιβαστούν τρεις ομάδες από την Super League και την άνοδο μόνο μίας από την Football League θα είναι ένα καρφί ακόμα στο φέρετρο του ποδοσφαίρου. Έχει καταντήσει γραφικό τις αμαρτίες ομάδων και παραγόντων "παντός καιρού", να τις πληρώνουν ομάδες που κόντρα σε άρματα και συμμαχίες παλεύουν να σταθούν αντάξιες της ιστορίας τους και των φιλοδοξιών τους» ανέφερε η ανακοίνωση του Ηρακλή.

Στο ίδιο πνεύμα και η Παναχαϊκή, που ζητεί από την ΕΠΟ να εγκρίνει την προκήρυξη της Football League, που προβλέπει την απευθείας άνοδο δύο ομάδων στη Super League. «Κάθε άλλη απόφαση θα είναι μία ακόμη μαχαιριά στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα απομακρύνει και τους τελευταίους φιλάθλους από τα γήπεδα, ειδικά των ιστορικών ομάδων της περιφέρειας» σημειώνεται.

Θέμα:
Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου (12)

Σχετικά:

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Tags:
Super League, Football League, Ηρακλής, Παναχαϊκή, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK