05:41 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζουν να... μιμούνται το Champions League οι ιθύνοντες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, καθιερώνοντας νέα ήθη και έθιμα.

Το Copa Libertadores μιμείται το Champions League ή το… αντίστροφο; Ας πούμε ότι της ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα… ήθη και τα έθιμα είναι γνωστά. Από πέρυσι ακολούθησε και το Copa Libertadores, η αντίστοιχη διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, με προκριματικά πριν τους ομίλους, με τις τρίτες των ομίλων να… μεταφέρονται στο Copa Sudamericana, όπως από το Champions League στο Europa League, και με πλάνο τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν σταθερές ώρες έναρξης.

Οι Νοτιοαμερικάνοι, ωστόσο, το πήγαν λίγο… παρακάτω από πέρυσι. Έδωσαν απευθείας εισιτήριο σε 28 από τις 32 ομάδες στους ομίλους, ενώ τότε το Champions League «έστελνε» απευθείας τις 22/32. Φέτος, το Champions League έγινε στο εν λόγω ζήτημα… 26/32!

Εφεξής όμως θα μοιάζουν, οι δύο διοργανώσεις, ακόμη πιο πολύ. Από το 2019, ο τελικός του Copa Libertadores θα είναι μονός και θα διεξάγεται βράδυ Σαββάτου, ορίστηκε μάλιστα το Σαντιάγο της Χιλής ως η έδρα του. Στη Λατινική Αμερική θεωρούσαν ανέκαθεν ως πιο δίκαιο αποτέλεσμα τα διπλά παιχνίδια αλλά… μαζεύονται πλέον.

Επιπλέον θα είναι μία διοργάνωση που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία VAR, από τη φάση των νοκ-άουτ και μετά. Ακριβώς την ίδια σκέψη που έχει πλέον η UEFA για το Champions League!

Ολοένα και μοιάζουν, δεν βρίσκετε;

Tags:
VAR, Copa Libertadores, Champions League, Χιλή, Σαντιάγο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK