00:17 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιτροπή συμμόρφωσης του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ WADA επέδωσε σύσταση στην εκτελεστική επιτροπή για επαναφορά του ρωσικού οργανισμού αντιντόπινγκ (RUSADA) κατά την επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με σχετικό δελτίου Τύπου.

«Σήμερα, η ανεξάρτητη επιτροπή συμμόρφωσης του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ WADA εξέδωσε σύσταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή (ExCo) για την επαναφορά του ρωσικού οργανισμού αντιντόπινγκ (RUSADA) κατά την επόμενη συνάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται.

Το 2015, η WADA κατηγόρησε τη Ρωσία για πολλαπλή παραβίαση σε ζητήματα ντόπινγκ και δήλωσε ότι η RUSADA δεν συμμορφωνόταν με τον κώδικά της.

Η κλιμάκωση αυξήθηκε όταν ο πρώην υπάλληλος της RUSADA Γκριγκόρι Ροντσένκοφ μετέβη στις ΗΠΑ το 2016, όπου έγινε πληροφοριοδότης της WADA.

Η κατάθεσή του για τους υποτιθέμενους μηχανισμούς που αφορούσαν το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Σότσι, αποτέλεσε τη βάση για την έκθεση της WADA που οδήγησε στην αναστολή της παρουσίας της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς το 2018 και στέρησε την πρώτη θέση στη ρωσική ολυμπιακή ομάδα στους αγώνες του 2014.

Συνολικά 43 ρώσοι αθλητές στερήθηκαν εφ' όρου ζωής τη συμμετοχή, παρά το γεγονός ότι δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν την κατάθεση του Ροντσένκοφ.

Στις αρχές του Αυγούστου του 2017, η WADA εξέδωσε έναν οδικό χάρτη με 12 κριτήρια που θα έπρεπε να τηρεί η Ρωσία για να μπορέσει η επιτροπή να συστήσει την επιστροφή της RUSADA.
Τον Νοέμβριο, η WADA αποφάνθηκε σε συνάντηση στη Σεούλ ότι η RUSADA δεν είχε συμμορφωθεί.

Tags:
αντιτόπινγκ, RUSADA, WADA, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK