21:45 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραμονή της ανακοίνωσης της απόφαση της WADA ο επικεφαλής του αμερικανικού οργανισμού αντιτόπινγκ Τράβις Τάιγκαρτ πρότεινε την απόλυση της εκτελεστικής επιτροπής της WADA.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) εννέα από τα 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ψήφισαν την επιστροφή του ρωσικού οργανισμού RUSADA, υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα παρέχει στη WADA πρόσβαση στα δείγματα των τεστ των εργαστηρίων στη Μόσχα. Η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική σύσταση της επιτροπής συμμόρφωσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού οργανισμού αντιτόπινγκ Τράβις Τάιγκαρτ, που παλαιότερα είχε καλέσει την FIFA να εξετάσει τη ρωσική ομάδα ποδοσφαίρου για ντόπινγκ επειδή είχε κερδίσει σειρά αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και είχε απαιτήσει τον αποκλεισμό όλων των ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, εξέφρασε την απογοήτευσή του με τον παγκόσμιο οργανισμό για την απόφασή του.

Την παραμονή της ανακοίνωσης ο Τάιγκαρτ, γνωστός για τα σχόλιά του ακόμα και κατά αθλητών που δεν υπήρξαν αποδείξεις για παραβίαση της νομοθεσίας για το ντόπινγκ, πρότεινε την απόλυση της εκτελεστικής επιτροπής της WADA.

«Η WADA δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρέπει να αλλάξει τα εκτελεστικά στελέχη της και να είναι εντελώς ανεξάρτητη από τον αθλητισμό. Για την ώρα η όλη διαδικασία ΄βρωμάει'» δήλωσε στην Evening Standard.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να δοθεί ‘καθαρός λογαριασμός' στη RUSADA θα ωθήσει άλλες χώρες και αθλητές να «κλέβουν». «Το μήνυμα σε όλα αυτά φαίνεται να είναι ότι μπορείτε να διευθύνετε ένα από τα πιο εξελιγμένα προγράμματα ντόπινγκ, μπορείτε να επηρεάσετε τη δύναμη και να φτιάξετε τους δικούς σας κανόνες χωρίς πραγματικές συνέπειες, βασικά να κλέψετε στον δρόμο σας για την κορυφή».

Κατά την άποψη του Τάιγκαρτ, η επιστροφή της RUSADA στην WADA θα μπορούσε να είναι μία «τραγική ημέρα για τους ‘καθαρούς' αθλητές».

Tags:
αντιντόπινγκ, RUSADA, WADA, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK