15:20 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αρμόδια επιτροπή της FIFA συνεδρίασε στο Λονδίνο και θα καταθέσει τις προτάσεις της για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα μεταγραφών των παικτών με σκοπό την αύξηση της διαφάνειας.

Το πράσινο φως δόθηκε από την επιτροπή FIFA Football Stakeholders για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα των μεταγραφών των παικτών μεταξύ ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο την «αύξηση της διαφάνειας, της προστασίας της ακεραιότητας και ενίσχυσης των μηχανισμούς αλληλεγγύης για τους συλλόγους».΄

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προτάσεις της επιτροπής, που συνεδρίασε στο Λονδίνο, θα υποβληθούν στο Συμβούλιο της FIFA για έγκριση.

Στο επίκεντρο της μεταρρύθμισης βρίσκεται η δημιουργία ενός «κέντρου εκκαθάρισης» για τις μεταγραφές, με στόχο την προστασία της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου και την αποφυγή δόλιων συμπεριφορών. Επιπλέον, θα υπάρχουν νέοι και πιο αυστηροί κανόνες για τους μάνατζερ.

Παράλληλα, ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που κλήθηκε να λύσει η επιτροπή της FIFA είναι οι δανεισμοί των παικτών. H σχετική ρύθμιση θα κινηθεί σε τέτοια κατεύθυνση ώστε να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των δανεικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος για τον υπολογισμό της σωστής τιμής των μεταγραφών παικτών, έτσι ώστε να περιοριστεί όχι μόνο το κόστος, αλλά και η δόλια συμπεριφορά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι «όλοι οι φορείς της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας έχουν καταλάβει ότι υπάρχει ανάγκη να ενεργήσουμε με αυτές τις προτάσεις μεταρρύθμισης», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας, αποτελεσματικής ενίσχυσης των κανόνων, την ανάπτυξη του θέματος των μάνατζερ, τους δανεισμούς παικτών».

Tags:
ομάδες, ποδόσφαιρο, παίκτες, μεταγραφές, FIFA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK