Παρκούρ

Και επίσημα στα αθλήματα της Γυμναστικής το παρκούρ

CC0
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Το παρκούρ, «πορεία μετ' εμποδίων» στα ελληνικά, επινοήθηκε ως μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη, ωστόσο, έχει ήδη αποκτήσει οργανωμένο χαρακτήρα σε αρκετές χώρες.

Την ένταξη του παρκούρ στα αθλήματα της Γυμναστικής επικύρωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) στο πλαίσιο του 82ου συνεδρίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Από ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΓΟ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG, Νίκος Προβιάς, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η διαδικασία εισόδου του παρκούρ ξεκίνησε από τις αρχές του 2017 και στο Μπακού η Ολομέλεια της FIG υπερψήφισε την σχετική πρόταση και την απαιτούμενη αλλαγή του Καταστατικού, που τροποποιείται για πρώτη φορά μετά το 1998, όταν στους κόλπους της FIG είχαν ενταχθεί το Τραμπολίνο και η Ακροβατική Γυμναστική.

Το παρκούρ, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως «πορεία μετ' εμποδίων», βασίζεται στην υπερπήδηση τεχνητών ή φυσικών εμποδίων, χρησιμοποιώντας διαρκή κίνηση, για την κάλυψη μίας δεδομένης απόστασης.

Παρότι επινοήθηκε ως μία μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη, έχει ήδη αποκτήσει οργανωμένο χαρακτήρα σε αρκετές χώρες, όπως στην Σουηδία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, όπου καλλιεργείται συστηματικά από τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες γυμναστικής.

Tags:
Αθλητισμός, παρκούρ, γυμναστική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK