00:10 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μεγάλη μέρα η σημερινή για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ο Έλληνας Ανδρέας Ζαγκλής ορίστηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της FIBA, νέος γενικός γραμματέας του οργανισμού.

Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κ. Ανδρέας Ζαγκλής ορίστηκε ομοφώνως νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της FIBA:

Εκτελώντας σήμερα καθήκοντα διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και γενικό σύμβουλο, ο Ανδρέας Ζαγκλής είχε προσληφθεί από τη FIBA το 2016 αφού εργαζόταν 9 χρόνια ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος. Ο διορισμός του αρχίζει να ισχύει από τις 8 Δεκεμβρίου 2018.

Έλληνας υπήκοος, ο κ. Ανδρέας Ζαγκλής, 38 ετών, δραστηριοποιείται στο μπάσκετ για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της FIBA Horacio Muratore δήλωσε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιλέξαμε τον τέταρτο Γενικό Γραμματέα μας από τη δική μας ομάδα διαχείρισης. Αληθινός άνθρωπος του μπάσκετ, ο Ανδρέας γνωρίζει πολύ καλά την οργάνωσή μας και είναι ο σωστός άνθρωπος για να οδηγήσει τη FIBA ακολουθώντας τη στρατηγική που υιοθετήθηκε από το συνέδριο της FIBA και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καταστήσει το μπάσκετ τη δημοφιλέστερη αθλητική κοινότητα στον κόσμο, το όραμα της FIBA ».

Σχολιάζοντας τον νέο του ρόλο, ο Ανδρέας Ζαγκλής πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους. Η αποστολή είναι σαφής, να καλλιεργήσουμε το άθλημά μας σε όλο τον κόσμο και να ενώσουμε την κοινότητα του μπάσκετ. Θα την υπηρετήσω, έχοντας πλήρη γνώση των αξιών και της πλούσιας ιστορίας της FIBA. Η FIBA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις εθνικές ομοσπονδίες για τα προγράμματα των ανδρών και των γυναικών στους δύο ολυμπιακούς της κλάδους καθώς και για την υποστήριξη του μπάσκετ αναπηρικών αμαξιδίων. Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είμαστε σύγχρονοι διαχειριστές, και εξαιρετικοί διοργανωτές εκδηλώσεων για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες της οικογένειας του μπάσκετ, κυρίως των παικτών μας, των συλλόγων, των πρωταθλημάτων, των οπαδών και των συνεργατών μας».

Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα ήταν κενός ύστερα από τον τραγικό θάνατο του Patrick Baumann στις 13 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής έλαβε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πέρασε δύο εξάμηνα ως φοιτητής στα Πανεπιστήμια της Σαλαμάνκα (Ισπανία) και του Δυτικού Οντάριο (Καναδά) αντίστοιχα. Επίσης, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Πρόσφατα, παρακολούθησε το πρόγραμμα Leadership in Corporate Counsel στο Harvard Law School (ΗΠΑ).

Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο κ. Ζαγκκλής συμβούλευσε αθλητές, προπονητές και συλλόγους του μπάσκετ και εργάστηκε ως βοηθός του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2006, 2008). Δούλεψε δίπλα στους πρωτοπόρους αθλητικούς δικηγόρους Παντελή Δεδέ (Ελλάδα, 2004-2008) και τον Dirk-Reiner Martens (Γερμανία, 2008-2016), πριν από το διορισμό του ως επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της FIBA. Επιτέλεσε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του διαιτητικού δικαστηρίου μπάσκετ (BAT), επιβλέποντας περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις καλαθοσφαίρισης, καθώς και στις αλλαγές διακυβέρνησης που υιοθετήθηκαν από το έκτακτο συνέδριο της FIBA το 2014.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα στους τομείς της χρηστής διακυβέρνησης, της επίλυσης διαφορών και των εμπορικών δικαιωμάτων στον αθλητισμό. Συχνά πραγματοποιεί διαλέξεις για τη διαχείριση των αθλητικών εκδηλώσεων και του αθλητικού δικαίου στα πανεπιστήμια του Neuchâtel και της Ζυρίχης στην Ελβετία.

Ο κ. Ζαγκλής ήταν καλαθοσφαιριστής, προπονητής και διαχειριστής στην Ελλάδα. Μιλάει πέντε γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ελληνικά.

Ο κ. Ζαγκλής είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Tags:
γενικός διευθυντής, FIBA, μπάσκετ, Ανδρέας Ζαγκλής, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK