23:49 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ανδρέας Ζαγκλής είχε επιλεγεί από τον ίδιο τον Πάτρικ Μπάουμαν ως επικεφαλής του Νομικού τμήματος της FIBA το 2016. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να υπηρετήσει την αποστολή «να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα».

Ο 38χρονος Έλληνας δικηγόρος, Ανδρέας Ζαγκλής είναι ο 4ος γενικός γραμματέας στην ιστορία της FIBA αντικαθιστώντας τον εκπλειπόντα Πάτρικ Μπάουμαν.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Ζαγκλής εντάχθηκε στη FIBA το 2016 ως διευθυντής του Νομικού Τμήματος, μετά από εννιά χρόνια θητείας ως εξωτερικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Για χρόνια εργάστηκε δίπλα σε πρωτοπόρους αθλητικούς δικηγόρους, τον Παντελή Δέδε (2004-2008), τον Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν (Καναδάς, 2007) και τον Ντιρκ Ράινερ Μάρτενς (Γερμανία, 2008-2016), πριν ο Πάτρικ Μπάουμαν τον επιλέξει ως επικεφαλής του Νομικού τμήματος της FIBA. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Κεντρικού Γραφείου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η αποστολή είναι ξεκάθαρη: Να μεγαλώσουμε το μπάσκετ παγκοσμίως και να ενώσουμε την μπασκετική κοινότητα. Προσωπικά θα  υπηρετήσω αυτή την αποστολή έχοντας στο μυαλό μου τις αξίες της FIBA και την πλούσια ιστορία της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαγκλής. 

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, αναφερόμενος στην εκλογή του Ανδρέα Ζαγκλή είπε ότι «είμαι ευτυχής που επιλέξαμε τον 4ο Γενικό Γραμματέα μέσα από την δοικητική ομάδα που είχαμε ήδη. Ο Αντρέας, ένα αυθεντικό μπασκετικό πρόσωπο, γνωρίζει πολύ καλά τη δομή και την οργάνωσή μας και είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της στρατηγικής της FIBA. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει το μπάσκετ την πιο δημοφιλή αθλητική κοινότητα στον κόσμο».

Tags:
μπάσκετ, FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK