21:31 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Παρακολούθησης ζήτησε να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι της επίθεσης κι έστειλε προειδοποιητικές βολές αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο εξακολουθεί να είναι υπό επιτήρηση.

Τα μαντάτα για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου έφτασαν φυσικά μέχρι και την Παγκόσμια Συνομοσπονδία, με τη FIFA να αποστέλει επιστολή σε πολύ αυστηρό τόνο σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, αφού καταδικάζει την επίθεση, αναφέρεται οτι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ καταλήγοντας τονίζει πως «η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη και βίαιη επίθεση εναντίον του Έλληνα διαιτητή κ. Αθανάσιου Τζήλου. 

Αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, και όπως υπογράμμισε η FIFA νωρίτερα φέτος, είναι ζωτικής σημασίας όλα τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν άμεση και κατάλληλη δράση για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. 

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τζήλο και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου, και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA».

Σχετικά:

Ανυποχώρητοι οι διαιτητές, για την ώρα πάει προς αναβολή η αγωνιστική
Βαρυσήμαντη παρέμβαση Περέιρα για Τζήλο: Είχα προειδοποιήσει τους πάντες
Tags:
διαιτητής, επίθεση, UEFA, FIFA, Θανάσης Τζήλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK