22:02 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γνωστός διαιτητής με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Τζήλου μίλησε για το φλέγον ζήτημα της προστασίας των ρέφερι και για το πώς θα αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα της Super League.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Metropolis 95,5» όπου αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις των πληρωμών των διαιτητών και κυρίως στο ζήτημα της προστασίας. Επίσης ρωτήθηκε για τους ξένους ρέφερι και για το να θα ξαναρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα ενόψει του κρίσιμου ραντεβού στις 4 Ιανουαρίου.

Αρχικά, ο Σιδηρόπουλος μίλησε για την προετοιμασία της πλευράς των διαιτητών ενόψει της συνάντησης της 4ης Ιανουαρίου, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε στο στάδιο, στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της ατζέντας από πλευράς των διαιτητών κατά 99%, ενώ μόλις πριν από λίγο η Super League προχώρησε στην πληρωμή των χρωστούμενων για μετακινήσεις της περσινής σεζόν από τη 16η ως την 30ή αγωνιστική».

Όσον αφορά στις φετινές καθυστερήσεις στις πληρωμές, υποστήριξε πως «υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω του τρόπου πληρωμής μέσω εργόσημου. Οι διαιτητές έπρεπε να περάσουν από την ΕΠΟ να το πάρουν. Στη συζήτηση με το λογιστήριο βρήκαμε έναν νέο τρόπο που θα γίνεται αυτό, ηλεκτρονικά. Ουσιαστικά γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε καθυστέρηση όχι λόγω της ΕΠΟ».

Σχετικά με το ζήτημα της προστασίας των διαιτητών, σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί είναι αυτό της προστασίας των διαιτητών. Και όταν λέμε προστασία εννοούμε τις επιθέσεις παραγόντων, τις ανακοινώσεις, τα δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο. Οι νόμοι υπάρχουν, όπως και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και η επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό θέλουμε είναι να τηρούνται οι νόμοι, καθώς και αυστηρή αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα από εδώ και πέρα.

Ο ξυλοδαρμός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Για να χτυπηθεί ένας άνθρωπος υπάρχει ένα υπόβαθρο που όπλισε το χέρι αυτού που τον χτύπησε. Είναι όλο αυτό το γαϊτανάκι μετά τα παιχνίδια, με τα πρωτοσέλιδα κατά των διαιτητών κλπ. Φουντώνει το ηφαίστειο και έρχεται μετά η έκρηξη. Το θέμα είναι πώς θα προλάβουμε τα προηγούμενα. Μόνο η τήρηση των νόμων και οι αυστηρές τιμωρίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των φαινομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί. Όταν υπάρχει άμεση τιμωρία τότε μόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αν δικαστούν σε πέντε χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι».

Ερωτηθείς για το αν έχουν μερίδιο ευθύνης και οι διαιτητές που κάποιες φορές δίνουν δικαιώματα, ανέφερε πως «πολλές φορές δίνουν δικαιώματα. Γίνονται λάθη οφθαλμοφανή που κι εμείς οι ίδιοι απορούμε μετά πώς τα κάναμε. Όμως, όπως ένας παίκτης μπορεί να χάσει ένα γκολ που δεν χάνεται, έτσι και ο διαιτητής μπορεί να χάσει μια φάση που δεν χάνεται. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό. Δεν μπορεί όμως ένα λάθος να οπλίζει το χέρι ενός ανθρώπου».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει για την καχυποψία που υπάρχει για τους Έλληνες διαιτητές και δεν υπάρχει για τους ξένους, απάντησε ότι «στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει η καχυποψία. Όπως επίσης, δεν υπάρχει καχυποψία για τους ξένους που σφυρίζουν στην Ελλάδα. Αν και έκαναν λάθη, οι παίκτες και οι παράγοντες ως επί το πλείστον δεν αντέδρασαν. Ούτε και τα μέσα ενημέρωσης. Ναι μεν η έλευση των ξένων διαιτητών λειτούργησε θετικά ως προς το να ηρεμήσει η κατάσταση, είχε όμως αρνητικά αποτελέσματα για τους Έλληνες διαιτητές. Μεγάλωσε περισσότερο η απαξίωση προς αυτούς».

Τέλος, για το πώς εκτιμά την κατάσταση ως προς τη συνέχιση ή μη της αποχής, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να αποφασίσουμε οι τέσσερις. Θα ακούσουμε τι θα μας πουν, θα τους πούμε αυτά που θέλουμε και πιστεύω είναι ότι θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση. Πάμε στη συνάντηση με θετική αύρα. Δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τις ομάδες. Ο σκοπός μας είναι να προστατευθούν κι αυτές κι εμείς. Θα γίνει μια ψηφοφορία δύο ώρες μετά τη συνάντηση και το σύνολο των διαιτητών θα αποφασίσει άμεσα αν θα συνεχίσουν ή όχι».

 


Σχετικά:

Θύμα ξυλοδαρμού ο διαιτητής της Super League, Θανάσης Τζήλος
Super League: Ξαναρχίζει στις 12/01 με τη 15η αγωνιστική
«Ομοβροντία» ανακοινώσεων από ομάδες και Super League για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου
Ολυμπιακός: Άνω - κάτω πάλι το πρωτάθλημα, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ
Tags:
πρωτάθλημα, ξυλοδαρμός, ΕΠΟ, Super League, Τάσος Σιδηρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK