16:38 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ομοσπονδία γνωστοποίησε και επίσημα πως μπαίνει τέλος στην αποχή των ρέφερι και ανέφερε τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την προστασία τους. Κοινό αίτημα να πέσουν οι τόνοι.

Η ΕΠΟ εξήγγειλε και επίσημα τη λήξη της αποχής των διαιτητών μέσω ανακοίνωσης της, γνωστοποιώντας παράλληλα και τα αιτήματα των ρέφερι. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για όσους κατακρίνουν τους διαιτητές, να μπει σχετική διάταξη στο νέο νομοσχέδιο, δημιουργία επιτροπής για αντιμετώπιση περιστατικών βίας με παράλληλη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την απόφασή τους να άρουν την αποχή, την οποία ομόφωνα εξήγγειλαν μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους κ. Αθ. Τζήλου, και να επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, αποφάσισαν σήμερα οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της Α΄ κατηγορίας. 

Της λήψης της απόφασης προηγήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, με αντικείμενο την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των διαιτητών, μετά την πρόσφατο απαράδεκτο συμβάν, η οποία οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη. 

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε στη σύσκεψη αυτή ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ παρέστησαν ακόμα ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Νικόλαος Βακάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλέξης Δέδες, την Super League ο πρόεδρoς κ. Ευάγγελος Μπαταγιάννης, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο πρόεδρoς κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και τα μέλη της κ.κ. Χουάν Μάριν και Λιφ Λιντμπεργκ, τις FIFA και UEFA ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων κ. Πετρ Φούσεκ, τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Α΄ κατηγορίας οι κ.κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Ευθυμιάδης, την Ελληνική Αστυνομία ο Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, με πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο., αποφασίστηκαν: 

• η αυστηροποίηση του υφισταμένου πειθαρχικού πλαισίου αντιμετώπισης των δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών, 

• η επιπλέον πρόβλεψη στο υπό κατάθεση στη Βουλή νέο αθλητικό νομοσχέδιο για ύπαρξη συμπληρωματικού πλαισίου ποινών για ανάλογες συμπεριφορές, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξάρτητα από το πειθαρχικό δίκαιο της Ε.Π.Ο., 

• η δημιουργία άτυπης επιτροπής διαρκούς συνεργασίας, σε επίπεδο κορυφής, της Ε.Π.Ο., του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται προληπτικά και κατασταλτικά περιπτώσεις αδικοπραξίας, και 

• η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου στη διαχείρισης των ποδοσφαιρικών υποθέσεων από την Ελληνική Αστυνομία 

Ζητήθηκε επίσης από τον πρόεδρο της Super League, οι Π.Α.Ε.-μέλη της “να ρίξουν τους τόνους” και προτάθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, η παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Ο., προκειμένου να τεθεί το θέμα των δηλώσεων κατά της διαιτησίας μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού. 

«Δεν υιοθετεί κανείς τέτοιες συμπεριφορές κατά των διαιτητών. Είναι ανήκουστα και ακατανόητα φαινόμενα σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δεν μπορεί κανείς να τα αποδεχθεί και ο φίλαθλος κόσμος είναι στο πλευρό σας. Είναι καταδικαστέα και σήμερα θα τελειώσει αυτό. Αφορά όλους μας, όχι μόνο τους διαιτητές”, είπε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α΄ κατηγορίας ο κ. Γραμμένος, ο οποίος διαβεβαίωσε επίσης τους διαιτητές ότι “η Ε.Π.Ο. παραπέμπει στα πειθαρχικά όργανα το σύνολο των δυσμενών κρίσεων προς κρίση” και πως “θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια να καταλάβουν όλοι ότι αυτές οι συμπεριφορές σκοτώνουν καθημερινά το ποδόσφαιρο”. 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης παρότρυνε τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές εφεξής “να καταγγέλλουν κάθε μορφή πίεσης και κακής συμπεριφοράς, γιατί ό,τι δεν καταγγέλλεται, δεν τιμωρείται”. “Μη φοβάστε, να καταγγείλετε τα πάντα και θα δείτε αντίδραση”, προσέθεσε ο κ. Γραμμένος».


Σχετικά:

Ολυμπιακός: Άνω - κάτω πάλι το πρωτάθλημα, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ
Οι διαιτητές σφύριξαν... τέλος στην αποχή
Ξεκάθαροι οι διαιτητές στην επιστολή τους: «Απέχουμε μέχρι νεωτέρας»
Tags:
ποινές, διαιτητές, UEFA, FIFA, ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, Βαγγέλης Γραμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK