22:46 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χώρο του συμβάντος, παρουσία κλιμακίου και από την επιθεώρηση εργασίας.

Σοκ προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα που είχε στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ένας 60χρονος οικοδόμος. 

Στο χώρο βρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, καθώς και κλιμάκιο από την επιθεώρηση εργασίας, όπως μας ενημέρωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ.Τασιούλας μίλησε για τις κάκιστες συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν που κόστισε τη ζωή στον άτυχο εργάτη, λέγοντας πως «από το σπίτι μας βγήκαμε σήμερα το πρωί και είχε πάγο και γλυστρούσαμε. Σκεφτείτε να ανεβαίνει κανείς σε σιδερένια σκάλα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, τι μπορεί να συμβεί. Όλα τα άλλα θα τα εξακριβώσουν οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας». 

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ευθύνες της εργοδοσίας, επισημαίνοντας ότι «στο χώρο βρέθηκε και η επιθεώρηση εργασίας, έχει δει τα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας, έχει δει και τον τόπο που έγινε το συμβάν. Χθες το εργοτάξιο ήταν χιονισμένο, σήμερα επικρατούσαν συνθήκες παγετού. 

Γιατί η εργοδοσία δεν πήρε μέτρα να μην δουλέψουν οι εργάτες; Έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε —αν δεν είναι δυνατόν να μηδενιστούν- να ελαχιστοποιηθούν οι παράγοντες που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους. 

Πρέπει από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να επιβάλλουμε μέτρα ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Για εμάς τους εργάτες το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνουμε γεροί στη δουλειά και να επιστρέφουμε γεροί στις οικογένειές μας»

Καταλήγοντας ο κ.Τασιούλας, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «αρένες θανάτου», τονίζοντας πως«είτε έχουμε χιόνια, είτε παγετό, είτε ζέστη, είτε ανεργία, είτε πολλή δουλειά, εκείνος που πληρώνει τελικά είναι ο οικοδόμος. Άνθρωποι που εργάζονται σε χώρους δουλειάς που έχουν καταστεί αρένες θανάτου από την εντατικοποίηση της εργασίας, την πίεση της εργοδοσίας, από το γεγονός ότι και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποστελεχώσει τις επιθεωρήσεις ελέγχου.

Σε μια ημέρα μεγάλου παγετού, ένας συνάδελφός μας 60 ετών υποχρεώθηκε να ανεβεί πάνω στον πυλώνα 20-30 μέτρων για να μπορέσει να δουλέψει για ένα ψευτομεροκάματο 30-35 ευρώ που μας έχουν υποχρεώσει να κυνηγάμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να χάσει τη ζωή του».

Σχετικά:

Εργάτης έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ
Tags:
εργοδοσία, ατύχημα, ΑΕΚ, Γιάννης Τασιούλας, Νέα Φιλαδέλφεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK