17:26 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αλληλεγγύη της προς την δοκιμαζόμενη από την καταπίεση του Ισραήλ Παλαιστίνη, θέλησε να κάνει πράξη η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Οι αθλητές του Ισραήλ δεν θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2019.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει απαγορεύσει στους Ισραηλινούς αθλητές να συμμετάσχουν σε έναν παραολυμπιακό διαγωνισμό κολύμβησης προγραμματισμένο για τον Ιούλιο, δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θα φιλοξενήσει μελλοντικές αθλητικές διοργανώσεις με συμμετοχή του Ισραήλ δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας, Σαϊφουντίν Αμπντουλά, δήλωσε την Τετάρτη ότι κανένας Ισραηλινός αθλητής δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2019, ένα τουρνουά που αποτελεί την προκριματική φάση για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να φιλοξενήσει κανένα γεγονός που να αφορά το Ισραήλ, ως έκφραση ισχυρής υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους, τους οποίους η (με μουσουλμανική πλειοψηφία) Μαλαισία θεωρεί καταπιεσμένους.

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης ότι η Μαλαισία δεν θα φιλοξενήσει άλλες εκδηλώσεις που να αφορούν το Ισραήλ ή τους αντιπροσώπους του. Αυτό είναι για μένα, μια απόφαση που αντικατοπτρίζει τη σταθερή στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα του Ισραήλ», ανέφερε ο Σαϊφουντίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP.

«Εξετάζουμε το παλαιστινιακό ζήτημα όχι απλώς από τη θρησκευτική του άποψη… είναι ανθρωπιστικό ζήτημα. Πρόκειται για την υπεράσπιση των καταπιεσμένων… Πρόκειται για την πάλη για λογαριασμό των καταπιεσμένων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το RT, η Μαλαισία, όπως και η πλειοψηφία των μουσουλμανικών χωρών, δεν διατηρεί διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ και το παλαιστινιακό ζήτημα είναι το κύριο «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή του Ισραήλ δήλωσε ότι απογοητεύθηκε από την απόφαση της Μαλαισίας, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δύο μέρη θα «βρουν τη σωστή λύση πριν από τον Ιούλιο».

Tags:
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κολύμβηση, Μαλαισία, Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK