05:29 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική ομοσπονδία powerlifting γνωστοποίησε με ανακοίνωση ότι απαγορεύει στα διεμφυλικά άτομα να παίρνουν μέρος σε αγώνες Γυναικών λόγω «αθέμιτου ανταγωνισμού».

Με ανακοίνωση της η αμερικανική ομοσπονδία άρσης βαρών σε πάγκο (powerlifting) ξεκαθάρισε ότι απαγορεύει στα διεμφυλικά άτομα (transgender(να παίρνουν μέρος σε αγώνες Γυναικών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ισότητα στον ανταγωνισμό σε «άθλημα δύναμης όπως η άρση βαρών».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, οι αθλητές που έχουν γίνει διεμφυλικοί (transgender) έχουν ένα «unfair» πλεονέκτημα εις βάρος των Γυναικών συναθλητριών τους, λόγω φυσικής ανατομίας, συμπεριλαμβανομένης της πιο μυώδους υποδομής που δεν μπορεί να εξαλειφθεί από ορμονική θεραπεία και ιατρική μείωση τεστοστερόνης.

Η ομοσπονδία πάντως διευκρινίζει πως ο κανονισμός δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των διεμφυλικών αθλητών (transgender), σημειώνοντας ότι «ο όρος διάκριση συχνά χρησιμοποιείται για να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης»

Επιπλέον, από την ομοσπονδία τόνισαν πως σέβονται τα δικαιώματα αυτών που επέλεξαν να αλλάξουν φύλο, όμως υπάρχουν κανόνες και μια πολιτική που εφαρμόζεται σε όλους τους αθλητές για λόγους αρχής.

Τέλος, η ομοσπονδία ανέφερε πως δεν επιτρέπονται ούτε τα ανδρογόνα που είναι απαραίτητα για την αλλαγή φύλου από γυναίκα σε άνδρα, κατ’ εξαίρεση.

Όπως και να ‘χει, η απαγόρευση ήδη έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες ανάμεσα στους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατηγορώντας την ομοσπονδία άρσης βαρών για διακρίσεις.


Σχετικά:

Σκηνοθέτης ξεσηκώνει αντιδράσεις επειδή πρότεινε τρανσέξουαλ για το ρόλο του Τζέημς Μποντ
Άρση βαρών στα παγωμένα νερά λίμνης: Κι όμως γίνεται!
Tags:
διεμφυλικά άτομα, άρση βαρών σε πάγκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK