19:50 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του 2020 γνωστοποίησε ότι τα μετάλλια φτιάχνονται από ανακυκλωμένα μέταλλα μεταχειρισμένων ηλεκτρικών συσκευών, όπως παλιά smartphones και laptop.

Ένα πολύ ισχυρό οικολογικό μήνυμα έστειλε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι όλα τα μετάλλια των Αγώνων θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα μέταλλα τα οποία θα προέλθουν από μεταχειρισμένα τηλέφωνα, λάπτοπ και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Η οργανωτική επιτροπή τόνισε την Παρασκευή ότι ο στόχος της συλλογής πάνω από 30 κιλών χρυσού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με το απαραίτητο σύνολο πολύτιμων μετάλλων να αναμένεται να συγκεντρωθεί ως τα τέλη Μαρτίου.

Το πλάνο, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, στόχευε στο να βάλει το κοινό στο κλίμα της προετοιμασίας των Αγώνων «σεβόμενο το περιβάλλον χρησιμοποιώντας σκραπ μέταλλα στην κατασκευή των μεταλλίων».

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές τόνισαν ότι «σκόπος του πρότζεκτ είναι τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι και ο χαλκός να προέλθουν από μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες θα ανακυκλωθούν για την παραγωγή των μεταλλίων που θα απονεμηθούν στους αθλητές των Αγώνων του 2020».

 «Έξυπνα» κινητά, φωτογραφικές μηχανές, λάπτοπ και άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές που πλέον δεν χρησιμοποιούνται έγιναν δωρεά με ενθουσιασμό από τους Ιάπωνες από όλη τη χώρα, βοηθώντας στο μέγιστο στη συγκέντρωση του απαραίτητου αριθμού μετάλλων που χρειαζόταν ώστε να κατασκευαστούν τα μετάλλια.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας έφτασε στην απόφαση αυτή, γνωρίζοντας ότι τα ηλεκτρικά απόβλητα περιέχουν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν και να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μεταλλίων.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως ο στόχος για τα χάλκινα μετάλλια επετεύχθη τον περασμένο Ιούνιο, ενώ το 90% των χρυσών και το 85% των αργυρών μεταλλίων έχουν ετοιμαστεί από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, περίπου 5.000 χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια αναμένονται να κατασκευαστούν από ηλεκτρονικά απόβλητα, ενώ σημείωσαν πως η συλλογή των μετάλλων θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

Τέλος, όσον αφορά στο σχέδιο των μεταλλίων αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά.

 

Σχετικά:

Βόρεια και Νότια Κορέα συζητούν για κοινή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020
Τσιτσιπάς: Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Mercedes καλυμμένη με Swarovski κλέβει την παράσταση στο Τόκιο
Tags:
ανακυκλωμένα μέταλλα, μετάλλια, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Τόκιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK