22:24 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Διεθνής Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων αποφάσισε την άρση του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών και αθλητριών, υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις, ενόψει 2020 και 2022.

Την ευκαιρία να αγωνιστούν με τη σημαία της χώρας του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και στους αντίστοιχους Χειμερινούς του 2022 θα έχουν οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Παραολυμπιακών Αγώνων, Άντριου Πάρσονς, την Παρασκευή.

Βέβαια, ουσιαστικά πρόκειται για μερική άρση απαγόρευσης, αφού όπως εξήγησε ο Πάρσονς «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι Ρώσοι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε συγκεκριμένους αγώνες (συμπεριλαμβανομένων των Παραολυμπιακών του Τόκιο το 2020 και των Χειμερινών του Πεκίνου το 2022), αν έχουν περάσει από συγκεκριμένα τεστ».

Νωρίτερα, η Επιτροπή είχε ανακοινώσει πως η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα ξαναγινόταν δεκτή στους κόλπους της από τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Πάρσονς, η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή έχει υλοποιήσει 69 κριτήρια που κάνουν την Επιτροπή να θεωρεί πως έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι αθλητές θα ελέγχονται τακτικά και η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα πρέπει να αποζημιώσει τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα έξοδα για τα τεστ ντόπινγκ.

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξέτισε την ποινή της για τον αποκλεισμό της από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018.

 

Σχετικά:

Από ανακυκλωμένα υλικά θα κατασκευαστούν τα μετάλλια των Ολυμπιακών του Τόκιο (Βίντεο)
Tags:
Παραολυμπιακοί Αγώνες, Ρωσία, Άντριου Πάρσονς, Τόκιο, Πεκίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK