18:43 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διακοπή του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ οδηγεί την ομάδα του Τριφυλλιού σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι μεγάλες για τα όσα συνέβησαν.

Τα ακόμα πιο δυσάρεστα για τον Παναθηναϊκό τώρα αρχίζουν, αφού ως υπαίτιος της διακοπής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αναμένεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, που μπορεί να είναι και έξι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Παναθηναϊκός, αν κριθεί υπαίτιος (το πιθανότερο) για τη διακοπή του αγώνα, ο ΚΑΠ προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και πρόστιμο από 8.000 — 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για —3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 — 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας». 

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.


Σχετικά:

Διακόπηκε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ λόγω επεισοδίων (Βίντεο)
Προς οριστική διακοπή το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (Βίντεο)
Βίντεο από την εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού
LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (Βίντεο, Φωτογραφίες)
Tags:
αφαίρεση βαθμών, ΚΑΠ, Super League, Παναθηναϊκός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK