21:17 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Μπατού Χασίκοφ, έγινε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο κυβερνήτης του μοναδικού βουδιστικού λαού της Ευρώπης στο νότιο διαμέρισμα της Ρωσίας.

Ο 38χρονος Μπατού Χασίκοφ είναι η επιλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν για την ηγεσία της Δημοκρατίας της Καλμίκια.

Ο Χασίκοφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο κικ μπόξινγκ, θα διαδεχθεί τον απερχόμενο κυβερνήτη Αλεξέι Ορλόφ, ο οποίος την Τετάρτη ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση που κατείχε από το 2010.

Ο πολυνίκης πρώην κικμπόξερ Χασίκοφ, γνωστός με το προσωνύμιο «Μπουταχάν», ήταν προηγουμένως εκπρόσωπος της Καλμίκια στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και από τον Ιούνιο του 2017 ήταν σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Θεμάτων Νεολαίας.

Τώρα προήχθη σε επικεφαλής μιας περιοχής που περισσότερο είναι ίσως γνωστή επειδή είναι η μοναδική βουδιστική Δημοκρατία της Ευρώπης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 300.000 και στα νότια βρέχεται από την Κασπία θάλασσα.

Κυβερνήτης της Καλμίκια από το 1993 ως το 2010 ήταν ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στο Σκάκι από το 1995 ως το 2010.

Ο Χασίκοφ στην καριέρα του κέρδισε αναρίθμητους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή το 2010, ενώ ειδικεύεται και σε άλλα δυναμικά αθλήματα όπως το σάμπο και το ζίου – ζίτσου. 

Παράλληλα, είναι εκ των συνιδρυτών του ρωσικού οργανισμού ΜΜΑ, γνωστού ως «Fight Nights Global».

Η πρόσληψη του Χασίκοφ προστίθεται σε μια γενικότερη αλλαγή που συντελείται στους επικεφαλής των ομοσπονδιακών υποκειμένων της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, πρόσφατα παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας των Αλτάι, Αλεξάντερ Μπερντνίκοφ, ενώ από τη θέση του θα αποχωρήσει και ο κυβερνήτης της Τσελιάμπινσκ, Μπόρις Ντουμπρόφσκι.

Η επικεφαλής της Μούρμανσκ, Μαρίνα Κόφτουν, λέγεται πως έχει υπογράψει την παραίτηση της, παρότι η αποχώρησης της δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

 

Σχετικά:

Η Ρωσίδα που ετοιμάζεται να κατακτήσει το UFC (Βίντεο, Φωτογραφίες)
Η Βραζιλιάνα αθλήτρια του UFC που τα έβαλε με τον επίδοξο ληστή της
Πρόεδρος UFC: Ο Χαμπίμπ θα μείνει στη διοργάνωση, τα έχουμε λύσει όλα
Tags:
κικ μπόξινγκ, επικεφαλής, κυβερνήτης, Μπατού Χασίκοφ, Καλμίκια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK