01:24 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο υπουργείο Πολιτισμού

Στην τελική φάση το σχέδιο νόμου για τον Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ

© Φωτογραφία :
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντός των επόμενων ημερών, το σχετικό σχέδιο νόμου θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον WADA για παρατηρήσεις, για να ακολουθήσει η νομοθετική διαδικασία.

Στην τελική φάση βρίσκεται, σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, η κατάρτιση του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου ανεξάρτητου Εθνικού Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών του 30ου Επετειακού Συμποσίου κατά της φαρμακοδιέγερσης που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ζάππειο Μέγαρο το διήμερο 4-5 Απριλίου.

«Η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντική στροφή στην καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης. Μολονότι αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το οικοδόμημα όρθιο, να βάλουμε νέους κανόνες και να χαράξουμε νέες πολιτικές, εναρμονισμένες με τις καλύτερες πρακτικές ανά τον κόσμο και ακολουθώντας τις πολιτικές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του W.A.D.A», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ κατά την ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναλύοντας ένα προς ένα τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, ανάμεσα στα οποία και η εθνική πλατφόρμα με τη διεθνή σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε, όσον αφορά στον Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ, πως η κατάρτιση του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του νέου ανεξάρτητου φορέα βρίσκεται στην τελική φάση και πως εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον W.A.D.A. για παρατηρήσεις, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η νομοθετική διαδικασία και να γίνει νόμος του κράτους.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπενθύμισε πως «από τον Ιανουάριο το διαπιστευμένο εργαστήριο καταπολέμησης του ντόπινγκ στην Ελλάδα έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Δημόκριτου, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της Ελλάδας και ενός εκ των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της Ευρώπης».

Εν συνεχεία ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15 επιστήμονες για να στελεχωθεί το επιστημονικό δυναμικό του, ενώ μετά την 1η Μαΐου θα ακολουθήσει και η πλήρης ανανέωση του εξοπλισμού του, μιας και έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 2 εκατ. ευρώ για αυτό το σκοπό.

Tags:
αντί - ντόπινγκ, ντόπινγκ, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK