18:37 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία από τις εταιρίες στην Ισπανία που ασχολούταν με το event αναζητούσε κοπέλες με συγκεκριμένη περιφέρεια στήθους για να τις χρησιμοποιήσει ως «grid girls».

Η διοργάνωση του «Circuito de Navarra» για το ισπανικό πρωτάθλημα της Formula 4 στιγματίστηκε από μια σεξιστική ενέργεια μιας εταιρίας που ασχολούταν με τη διεξαγωγή του event.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία, που ήταν υπεύθυνη για την πρόσληψη των λεγόμενων «grid girls», στην αγγελία που έβαλε είχε όρο για τις ενδιαφερόμενες κοπέλες να έχουν μεγάλο στήθος.

Σε αντίθεση με τη Formula 1, όπου τα «grid girls» απαγορεύονται, οι Ισπανοί διοργανωτές αποφάσισαν να το κινηθούν πιο «παραδοσιακά», προσλαμβάνοντας γυναικεία μοντέλα.

Το ζήτημα είναι όμως πως η υπεύθυνη εταιρία το έκανε με εντελώς λάθος τρόπο, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στην Ισπανία.

Χαρακτηριστικά, η επίμαχη αγγελία ανέφερε πως «αναζητούμε δύο γυναίκες για έναν αγώνα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να είναι διαθέσιμες μεταξύ 5 και 7 Απριλίου. Η πληρωμή είναι 200 ευρώ καθαρά, συν επιπλέον κόστος. Υπάρχει μόνο μια απαίτηση: πρέπει να έχετε περιφέρεια στήθους ανάμεσα σε 95 και 100».

Πάντως, οι διοργανωτές του αγώνα πήραν αποστάσεις από την αγγελία, λέγοντας ότι «θέλουμε να τονίσουμε πως δεν έχουμε σχέση με αυτό, καθώς δίνουμε μεγάλη σημασία στην ισότητα και απορρίπτουμε οτιδήποτε σεξιστικό».

Σχετικά:

Σεξιστικό σκάνδαλο στο CERN προκάλεσε Ιταλός διακεκριμένος επιστήμονας
Tags:
grid girls, στήθος, Formula 4
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK