01:08 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι το Σάββατο (13/04) στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της συνδιοργάνωσης των δύο μεγάλων τουρνουά με τις βαλκανικές χώρες

Ιστορικό χαρακτήρα έχει η αυριανή μέρα (13/04), καθώς θα γίνει το πρώτο επίσημο βήμα για να διεκδικήσει η Ελλάδα μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία τη συνδιοργάνωση είτε του EURO 2028 ή του Μουντιάλ του 2030.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα υπογράψει το Σάββατο (13/4) στις 11.00 π.μ. μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. 

Στη συνέχεια (12:00) θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρει πως: «ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αύριο Σάββατο (13-4-2019) στις 11.00 π.μ. θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. 

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο κτίριο διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης παρουσία και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Σήμερα το απόγευμα (4.00-7.00) στο Συνεδριακό Κέντρο Γερμανός (κτίριο 8) αίθουσα Β,  θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Αθλητισμός και Κοινωνία» με ομιλητές τους: Γιώργο Βασιλειάδη (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού), Ιούλιο Συναδινό (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Μπάνε Πρέλεβιτς (Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Προπονητής ποδοσφαίρου), Άγγελο Χαριστέα (Διεθνής Ποδοσφαιριστής), Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Ολυμπιονίκης και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής), Ανδρέα Κατσαρό (Δικηγόρος Παραολυμπιονίκης) και  Κώστα Αρβανίτη (Δημοσιογράφος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής).»


Σχετικά:

FIFA: «Στηρίζει» συνδιοργάνωση για το Μουντιάλ 2030 ο Ινφαντίνο
Γιώργος Βασιλειάδης στο Sputnik: «Με σκληρή δουλειά έχουμε ελπίδες για EURO ή Μουντιάλ»
Κοινή υποψηφιότητα από Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία για Euro και Μουντιάλ
Tags:
συνδιοργάνωση, Euro 2028, Μουντιάλ, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK