20:12 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στη σημερινή παρουσίαση του VAR αναφέρθηκε στα «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου σε καυστικό ύφος.

Ως γνωστόν, σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση με τις δύο αναδόχους εταιρίες που θα συνεργαστούν ώστε να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί το VAR για την επόμενη 5ετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρών ήταν φυσικά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος εξέφρασε τη σιγουριά του πως με τη χρήση του video assistant referee θα εξαφανιστούν αρκετά από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ.Βασιλειάδης είπε ότι ««Είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η ημέρα στην οποία αφήνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις σκιές που βάρυναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχωράμε μέσω της νέας ψηφιακής πολιτικής σε μια νέα εποχή. Μία νέα εποχή που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επαναφέρουν την ατζέντα στη μιζέρια, που όσο και αν θέλουν κάποιοι να επιβάλουν την ατζέντα του παρελθόντος, δεν θα το επιτρέψουμε. Προχωράμε μπροστά και το VAR αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας, όχι το μοναδικό... το πρώτο σίγουρα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, για τη βοήθεια τόσο σε εμένα όσο και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, σε αυτό το δύσκολο πρότζεκτ. Είναι η αρχή ενός συνολικού πακέτου μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αμέσως μετά προχωράμε, πέρα από την υλοποίηση του έργου αυτού, και στην πλήρη ψηφιοποίηση της ΕΠΟ. Κι όταν λέμε της ΕΠΟ εννοούμε και των κατά τόπους ΕΠΣ. Πλήρης ψηφιοποίηση στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να υπάρχει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, χρηστή διαχείριση, απολογισμός και λογοδοσία. Αυτές είναι οι αρχές πάνω στις οποίες βασίσαμε την πολιτική μας, αυτές είναι οι αρχές που θέλαμε να επιβάλουμε όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη χώρα.

Έχουμε πολλά βήματα ακόμα μπροστά, πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά, σύνθετα και μεγάλα. Οι βασικοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι... απέναντι! Συστήματα σκοτεινά, συστήματα που ακόμη και τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Εμείς όμως, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίρνουμε δύσκολες ή άσχημες αποφάσεις. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτό θα το κάνουμε για να φύγουμε με μεγαλύτερη δύναμη μπροστά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, όταν αναλάβαμε πήραμε ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα, όχι πάντα επιτυχημένα, να φέρουμε την αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε εργαλεία αξιοπιστίας τα οποία θα είναι μη αμφισβητήσιμα και να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να νιώθει ότι βλέπει κάτι πιο αξιόπιστο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο, μία νέα κατεύθυνση».

Με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλάνισαν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίνεται η δυνατότητα να μην είναι πρωταγωνιστές αρνητικοί οι διαιτητές. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, μέσα σε όλα αυτά που έγιναν όπως τους τακτικούς δικαστές, αλλαγές στους κανονισμούς, το ν.2725 και τη νέα συνεργασία της Πολιτείας με την Ομοσπονδία. Έχει χαράξει νέα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όσο και αν σκούζουν κάποιοι και προσπαθούν να ξαναλλάξουν την ατζέντα και να τα ισοπεδώσουν όλα, η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Είμαστε πολύ μπροστά και του χρόνου όταν και στις δύο μεγάλες εθνικές κατηγορίες θα υπάρχει το "ηλεκτρονικό μάτι", το VAR -γιατί το πρότζεκτ αυτό αφορά και τη δεύτερη κατηγορία- μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουμε βάλει και χάρη στη συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση θα μιλάμε για ένα συνολικά νέο προϊόν. Ένα νέο προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού. Όσο κι αν φωνάζουν κι όσο κι αν κάποιες φορές γίνονται και λάθη, εμείς μένουμε προσηλωμένοι και στο τέλος κερδίζουμε».

Σχετικά:

Έπεσαν οι υπογραφές για το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Γραμμένος: Δεν θα δούμε VAR φέτος
Σε εφαρμογή το VAR από τη φάση των «16» του Champions League
Tags:
Βαγγέλης Γραμμένος, ΕΠΟ, Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης, VAR
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK