21:29 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο υπουργείο Πολιτισμού

Βασιλειάδης: Οι παράγοντες δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο

© Φωτογραφία :
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε με καυστικό τρόπο τις διοικήσεις των ομάδων, οι οποίες ευθύνονται, όπως είπε, για τη βία στα γήπεδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση στάθηκε στις ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις των ΠΑΕ στο θέμα της βίας στο ποδόσφαιρο, ενώ σχετικά με τις επιθέσεις στο σπίτι του διαιτητή μπάσκετ, Παναγιώτη Αναστόπουλου, σχολίασε πως περιμένει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι.

Μιλώντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σημείωσε πως «το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Super League θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια.

Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά για να συντηρήσουν έναν "στρατό" που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό "στρατό". Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά».

Όσον αφορά στο θέμα της βίας είπε ότι «η Πολιτεία πρέπει να φτιάξει και φτιάχνει, ένα πλαίσιο αρκετά σκληρό, αλλά και σύγχρονο για να μπορεί να βοηθήσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο να προχωρήσει. Στα θέματα της βίας νομοθετήσαμε αρκετά αυστηρές διατάξεις που σκοπό έχουν να αποκλείσουν τους ταραξίες δια παντός από τα γήπεδα.

Ευχή μας είναι, η Δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για να μπορέσουμε να αποκόψουμε τους ταραξίες από τα γήπεδα. Δυστυχώς, οι ίδιες οι ΠΑΕ και η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένες να διαφυλάξουν το προϊόν. Δείχνουν σαν να μη θέλουν τον κανονικό φίλαθλο μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, με απόλυτη ευθύνη των ΠΑΕ, η ευκαιρία να μπει κανονικός κόσμος και να είναι ένα πρόκριμα για την επόμενη χρονιά».

Σχετικά:

Βασιλειάδης: Όσο και αν σκούζουν κάποιοι, η κατάσταση δεν είναι η ίδια
Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο
Tags:
βία, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Γιώργος Βασιλειάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK