02:30 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
H Λιθουανή Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ρούτα Μεϊλουτίτε

Λιθουανή Ολυμπιονίκης αποσύρεται στα 22 της λόγω «non show» σε έλεγχο ντόπινγκ

© AP Photo / Jens Dresling
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κολυμβήτρια Ρούτα Μεϊλούτιτε ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις πισίνες, ενώ εκκρεμεί τιμωρία της εξαιτίας τριών «non show» σε έλεγχο ντόπινγκ.

Άδοξο τέλος είχε η καριέρα της Λιθουανής κολυμβήτριας, Ρούτα Μεϊλούτιτε.

Η 22χρονη αθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά το «non show» σε τρεις ελέγχους ντόπινγκ.

Η κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας της γνωστοποίησε ότι η Μεϊλούτιτε απειλούταν με ποινή αποκλεισμού έως και δύο χρόνια, επειδή δεν έδωσε το παρών σε τρεις ελέγχους, οπότε και θα έχανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, σημειώνοντας πως η αθλήτρια ανέλαβε την ευθύνη για τα «non show», καθώς δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές για τα «whereabouts» (της φόρμας που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν όλοι οι αθλητές, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για αιφινιδιαστικούς ελέγχους).

Η Μεϊλούτιτε, που στο παρελθόν δεν είχε ποτέ πρόβλημα με ελέγχους, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 σε ηλικία μόλις 15 ετών είχε πάρει χρυσό στο πρόσθιο, ενώ ένα χρόνο μετά αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Πέρυσι, η Λιθουανή κολυμβήτρια είχε παραδεχτεί ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας είχε αποτύχει να προκριθεί στα τελικά.

 

Σχετικά:

Στην τελική φάση το σχέδιο νόμου για τον Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ
Άρση βαρών: «Ντοπέ» Αζέρος Ολυμπιονίκης
Συνελήφθη σκιέρ να ντοπάρεται επ’ αυτοφόρω (Βίντεο)
Tags:
Ρούτα Μεϊλούτιτε, ντόπινγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK