20:39 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το breakdance, σκέιτμπορντ, σέρφινγκ και η αθλητική ορειβασία εντάχθηκαν επίσημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2024 στο Παρίσι.

Με απόφαση που πήρε ομόφωνα η ΔΟΕ την Τρίτη (25/06) εντάχθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 τέσσερα νέα αθλήματα. Πρόκειται για το το breakdance, σκέιτμπορντ, σέρφινγκ και την αθλητική ορειβασία.

Τον Φεβρουάριο η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων πρότεινε την επέκταση του Ολυμπιακού προγράμματος με νέα αθλήματα, προτού η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ δώσει την τελική της έγκριση για να συμπεριληφθούν τα τέσσερα νέα αγωνίσματα στο πρόγραμμα.

​Το σέρφινγκ, η ορειβασία και το σκέιτμπορντ θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020 με την ΔΟΕ να τα παρακολουθεί προτού πάρει την τελική της απόφαση για το αν θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα για το Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι επικριτές πάντως σημειώνουν ότι τόσο το breakdance, όσο και το σκέιτμπορντ ανήκουν περισσότερο στην «κουλτούρα του δρόμου», παρά είναι αθλήματα.

Σχετικά:

Τόκιο 2020: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κάνναβης στην Ιαπωνία
Το Μιλάνο θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026 (Βίντεο)
Οι Γάλλοι θέλουν το breakdance ολυμπιακό άθλημα και το «τρολάρισμα» άρχισε
Τόκιο 2020: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των Αγώνων
Tags:
σκέιτμπορντ, breakdance, Παρίσι, Ολυμπιακοί Αγώνες, ΔΟΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK