11:35 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλεξάντερ Σέφεριν αναφέρθηκε στις προτεινόμενες αλλαγές, όπως, για παράδειγμα, οι ομάδες που παίζουν στα προημιτελικά να προκρίνονται αυτόματα στην επόμενη διοργάνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, o πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, γνωστοποίησε σήμερα κάποιες από τις προτάσεις του για τις αλλαγές στο Champions League.

Μία εξ αυτών είναι το να κερδίζουν μία θέση στην επόμενη διοργάνωση, οι ομάδες που φτάνουν στα προημιτελικά, προκειμένου «να προστατευτούν ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Λέστερ».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Marca: Αυτό είναι το νέο Champions League

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ο Άγιαξ έφτασε φέτος στα ημιτελικά και τώρα θα πρέπει να πουλήσουν τους παίκτες τους, επειδή δεν ξέρουν αν του χρόνου θα προκριθούν στο επόμενο Champions League. Δεν νομίζω ότι πρέπει να προστατεύουμε τόσους πολλούς συλλόγους, επειδή μετά γίνεται στενός ο “κύκλος”, όμως πρέπει να προστατεύσουμε κάποιες ομάδες. Μια ιδέα είναι οι ομάδες που φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της διοργάνωσης να μπορούν και του χρόνου να πάρουν μέρος. Όλα όμως είναι υπό συζήτηση. Έχουμε μια συνάντηση στις 11 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουμε με τις Λίγκες και τις ομάδες».

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΙΛΟΙ, ΟΚΤΩ ΟΜΑΔΕΣ

Μια άλλη πιθανή αλλαγή είναι αντί να υπάρχουν οκτώ όμιλοι με τέσσερις ομάδες, να διεξάγεται η διοργάνωση με τέσσερις ομίλους από οκτώ ομάδες, κάτι που επιθυμεί η ECA.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Μια άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι από την UEFA είναι να διεξάγεται ένας αγώνας μεταξύ της ομάδας που κατακτά το Copa America και αυτής που έχει πάρει το EURO.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Σαρωτικές αλλαγές από το 2024 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Οι Times αναφέρουν επίσης πως υπάρχει μια σκέψη να αυξηθούν οι ομάδες στο Champions League σε 40 ή 48, σε ομίλους των 5 ή των 6 ομάδων.

Τέλος, φαίνεται πως η ιδέα της Ευρωπαϊκής Super League μπαίνει στον «πάγο», με τον Σεφερίν να λέει ότι «η Super League δεν θα γίνει όσο είμαι εγώ εδώ».

 

Σχετικά:

Champions League: Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές
Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα μεταγραφών στο ποδόσφαιρο εξετάζει η FIFA
Ενόψει κατακλυσμιαίων αλλαγών οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Tags:
Copa America, Άγιαξ, ECA, Champions League, UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK