07:45 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ηταν παρών στη ΓΣ του συλλόγου μιλώντας για το γηπεδικό και την πρόσφατη κίνηση του για τη σωτηρίου του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου έκανε τον απολογισμό της σεζόν και απάντησε στα ερωτήματα των μελών για το γηπεδικό, σε σχέση με την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και τα όσα είπε. Παράλληλα, αναφέρθηκε για το Βοτανικό και τα επόμενα βήματα που θα γίνουν, ενώ σχολίασε και το πλάνο του για ενιαίο Παναθηναϊκό.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Γιαννακόπουλος: Την 1η Ιουλίου του 2020 θα αποχωρήσω, αν δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει

Σύμφωνα με το novasports.gr, αρχικά αναφέρθηκε στον Βοτανικό, τονίζοντας πως «σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Να μην υπάρχει τίποτα που να μην στεγάζεται στον Βοτανικό. Εντός του επόμενου 15ημέρου ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε πως θα μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει».

Σχετικά με την κατάκτηση τίτλων από τον σύλλογο, υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρσι ήμασταν στην Α2. Στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα το 2010 χρειάστηκε να ξοδέψουμε 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να πατάμε σε στέρεα βήματα και να προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει 110 χρόνια ιστορίας και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχει άλλα τόσα στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη όπως κινδύνευσε το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Κατέβηκα πριν και είδα μία αίθουσα γεμάτη με κύπελλα. Σκοπός είναι να γεμίσουμε ένα γήπεδο με Κύπελλα».

Αναφορικά με το γηπεδικό και τον Βοτανικό, σημείωσε ότι «για να μπορέσουμε να πάρουμε το Βοτανικό είναι ψηφισμένο ότι πρέπει να δώσουμε αυτό εδώ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Όσο εγώ είμαι στη διοίκηση δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό. Είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συζήτηση. Έχει γίνει μόνο μία πρώτη κουβέντα έτσι ώστε να ονομαστεί εδώ Παναθηναϊκό πάρκο».

Σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει η αρχική μακέτα, είπε πως «αυτό είναι κάτι που θα το δουν οι ομάδες εργασίες. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια. Αλλιώς θα πηγαίναμε να φτιάξουμε κάτι απαρχαιωμένο. Μέσα στα χρήματα που θα υπάρχουν θα κοιτάξουμε να χτίσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γιαννακόπουλου για το γήπεδο στον Βοτανικό

Στην επισήμανση για τα 20 εκ. ευρώ που πρέπει να συγκεντρωθούν για να προχωρήσει το πλάνο του, ανέφερε πως «δεν θέλω να το φανταστώ ούτε ως σενάριο το να μην μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν το ποσό που ίσως λείψει. Μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό αλλά εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι 8 ευρώ στον καθέναν. Αυτά τα 20 εκατ. ευρώ δεν είναι για τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά για τα μπάτζετ στη μεταβατική περίοδο. Καταλαβαίνετε ότι 20 εκατ. ευρώ για όλα τα μπάτζετ δεν φτάνουν και θεώρησα δεδομένο πως θα καταλάβαιναν όλοι ότι αυτά τα χρήματα θα μπουν από την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».

Σχετικά:

Γιαννακόπουλος: Πολύ προχωρημένες οι συζητήσεις για τον Βοτανικό
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Πιο εφικτή λύση για το γηπεδικό ο Βοτανικός
Γιαννακόπουλος: Άκουσα αυτά που ήθελα να ακούσω από τον κ. Μητσοτάκη
Γιαννακόπουλος: Την 1η Ιουλίου του 2020 θα αποχωρήσω, αν δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει
Tags:
Βοτανικός, Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK