02:34 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O νέος υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε σε καλό κλίμα με τους αξιωματούχους των δύο συνομοσπονδιών, με την κουβέντα να επικεντρώνεται στο θέμα της βίας και των «στημένων».

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τους αξιωματούχους της FIFA, Πετρ Φούσεκ και της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, είχε σήμερα ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα της βίας και των «στημένων» αγώνων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είχαμε και μία σημαντική εξέλιξη.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Τέλος ο Άγγελος Αναστασιάδης από την Εθνική Ελλάδας

Συγκεκριμένα, δόθηκε λύση στο ζήτημα του στεγάστρου στο Παγκρήτιο, καθώς τα έργα είχαν μπλοκάρει λόγω της ΕΠΟ και του ότι δεν εκταμιεύονταν κονδύλια, με την υπόσχεση ότι το θέμα θα «ξεπαγώσει», ώστε να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου. Για την ακρίβεια, από την UEFA ειπώθηκε πως υπάρχει ήδη κονδύλι για να γίνουν οι εργασίες στο στέγαστρο, το οποίο και θα «ξεπαγώσει» άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, καθώς πρόκειται για το στάδιο που έχει επιλεγεί για έδρα της Εθνικής.

Κατά τ’ άλλα, ο κ.Αυγενάκης προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της UEFA, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Super Cup στην Κωνσταντινούπολη (14 Αυγούστου), ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν από κοντά μείζονα θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός σχολίασε πως «ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί σε μια καλή συνεργασία, έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ένα ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από τους υψηλόβαθμους του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πρέπει κι εμείς από τη δική μας πλευρά να κάνουμε αυτό που πρέπει, και θα το κάνουμε, συνεργαζόμενοι με όλες τις πλευρές για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος είναι κοινός, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Γι’ αυτό τον λόγο και ξεκινάμε μια προσπάθεια σήμερα, θεμελιώνοντας μια καλή και έντιμη συνεργασία»

Με τη σειρά του, ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, τόνισε ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΠΟ, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα διαφορετικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών ήρθαν «διαβασμένοι» στο ραντεβού, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο κ.Αυγενάκης είναι οπαδός του ΟΦΗ, ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κρήτης.

 

Σχετικά:

Νέος υφυπουργός Αθλητισμού ο κ.Λευτέρης Αυγενάκης
Tags:
UEFA, FIFA, Πετρ Φούσεκ, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK