22:29 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνάντηση του με το προεδρείο της Λίγκας για τα προβλήματα που ταλανίζουν το μπάσκετ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Ολυμπιακού.

Μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο αντιπρόεδρος Σταύρος Δουβής.

Ο κ. Αυγενάκης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, επεσήμανε πως «το μπάσκετ να κρατηθεί οπωσδήποτε στο επίπεδο που του αρμόζει και του αξίζει», ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Basket League: Το Λαύριο στην Α2, απών ο Ολυμπιακός

Από τον ΕΣΑΚΕ ενημέρωσαν τον υφυπουργό για τα όσα έχουν γίνει στο πρωτάθλημα τους τελευταίους μήνες, την κατάσταση στα τηλεοπτικά, την έλλειψη κεντρικού χορηγού αλλά και για το «φλέγον» θέμα της υψηλής φορολογίας στα συμβόλαια, ενώ συζητήθηκε και η ανεπάρκεια μηχανισμού ελέγχου για το Στοίχημα.

Με τη σειρά του, ο κ. Αυγενάκης τους επισήμανε ότι «δεν είστε άμοιροι ευθυνών» και παρατήρησε ότι «το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο.

Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασής μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα».

Παράλληλα, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα για τις βελτιώσεις στο φορολογικό πλαίσιο, πολιτική άλλωστε που είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε ότι στα τηλεοπτικά ζητήματα και δη της ΕΡΤ, το υφυπουργείο γνωμοδοτεί, καθώς άλλοι (οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης) αποφασίζουν.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ο υφυπουργός θα συνεχίσει τον συγκεκριμένο κύκλο επαφών του (ΕΟΚ και διοικήσεις ΚΑΕ).

Σχετικά:

ΕΣΑΚΕ: Όλες οι ομάδες, πλην Ολυμπιακού, συμφώνησαν για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση
Tags:
ΕΣΑΚΕ, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK