08:49 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια πολύ σημαντική καινοτομία έχουν τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, τα οποία αποκαλύφθηκαν σήμερα, καθώς κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένα υλικά.

Ένα χρόνο ακριβώς πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 παρουσιάστηκαν επίσημα τα μετάλλια τα οποία κατασκευάστηκαν από παλιά κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Κατόπιν επιλογής από διαγωνισμό που διεξήχθη σε όλη την επικράτεια, τα μετάλλια έχουν εμφάνιση βότσαλου και διάμετρο 8,5 εκατοστά. Όπως σε όλους τους πρόσφατους Αγώνες, στη μία πλευρά απεικονίζεται η αρχαία θεά Νίκη.

Όμως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα μετάλλια θα κατασκευαστούν από χρυσό, ασήμι και χαλκό (στη συγκεκριμένη περίπτωση, χαλκός και ψευδάργυρος) που έχουν αφαιρεθεί από κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Τόκιο 2020: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των Αγώνων

Πριν από δύο χρόνια, η οργανωτική επιτροπή ξεκίνησε την καμπάνια «Τα μετάλλια όλων» καλώντας τον κόσμο να δωρίσει συσκευές από τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα μέταλλα τους.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 79.000 τόνοι κινητών και άλλων μικρών ηλεκτρονικών συσκευών, από όταν ξεκίνησε η καμπάνια τον Απρίλιο του 2017. Για την ακρίβεια δόθηκαν από τον κόσμο περίπου 6 εκατομμύρια κινητά, από όπου χρησιμοποιήθηκαν 32 κιλά χρυσού, 3,5 κιλά ασήμι και 2,2 κιλά χαλκός.

Το σχέδιο επελέγη κατόπιν διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 400 άτομα, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες σχεδιαστές.

Τα χρυσά μετάλλια είναι κυρίως φτιαγμένα από ασήμι, αν και έχουν τουλάχιστον 6 γραμμάρια ατόφιο χρυσάφι, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Οι ξύλινες θήκες έγιναν από το φυτό που λέγεται Japanese ash, ενώ οι κορδέλες των μεταλλίων είναι εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά κιμονό.

Σχετικά:

Το ελληνικό τζούντο στο Sputnik: Με το βλέμμα στο Τόκιο - Βίντεο
Tags:
Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK