10:10 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε δήλωση του ξεκαθάρισε πως απαίτησε από την ΕΠΟ να τροποποιηθεί η επίμαχη διάταξη περί πολυϊοδιοκτησίας στην εκτελεστική επιτροπή.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε γραπτή του δήλωση τόνισε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, απαίτησε να μη γίνει στην εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας η επίμαχη τροποποίηση που θα επέτρεπε την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας πως «αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία».

Παράλληλα, σημείωσε πως θα χρειαστεί να γίνει διαβούλευση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα αναφορικά με τη βία.

Αναλυτικά στη δήλωση του υφυπουργού επισημαίνεται πως «στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ, και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ' αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ' αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου, ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ' όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».

Σχετικά:

Έπεσαν οι υπογραφές για το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Tags:
ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK