16:13 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η έρευνα της Gazzetta dello Sport για την εμπορική αξία των συλλόγων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις αποκαλύπτει αριθμούς που ζαλίζουν.

Ενδιαφέρουσα είναι για την ποδοσφαιρική οικονομία των συλλόγων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η έρευνα της ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», που επικαλείται έκθεση της UEFA, την οποία αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

Αρχικά, τα έσοδα των ομάδων από εμπορικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 36% (πάνω από 4 δισ. ευρώ) και ακολουθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα (28%), τα έσοδα από τα εισιτήρια (17%), τα πριμ της UEFA και τα ασφάλιστρα αλληλεγγύης (14%), ενώ ένα τελικό 5% αφήνεται στα «άλλα έσοδα».

Οι δαπάνες για τους παίκτες (46%) έχουν το μεγαλύτερο κόστος για τις ομάδες, ακολουθεί το λειτουργικό κόστος (31%) και οι μισθοί των άλλων εργαζομένων (16%).

Συνολικά, οι 80 ομάδες δαπάνησαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην μεταγραφική αγορά, όπου κυριάρχησαν μετακινήσεις επιθετικών και αμυντικών (από 35%).

Λιγότερες επενδύσεις έγιναν για τους μέσους (25%) και τους τερματοφύλακες (5%.), ενώ σχεδόν οι μισές μεταγραφές (47%) είναι μεταξύ 21 και 24 ετών και για τους κάτω των 17 ετών είναι 17%.

Σχετικά:

Ενόψει κατακλυσμιαίων αλλαγών οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Tags:
UEFA, Europa League, Champions League
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK