18:20 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το συνδρομητικό κανάλι με επιστολή του σε ραδιοφωνικό σταθμό επισημαίνει πως δεν είναι αυτό που δίνει replay στους διαιτητές του Video Assistant Referee.

H Nova αναφέρει πως αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ ποια ριπλέι θα δώσουν στον ρέφερι.

Αναλυτικά η επιστολή της Nova στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

1. Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου

2. Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το πρωτογενές τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες και το replay προς τον διαιτητή του αγώνα, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ.

3. Η Nova δεν δίνει replay στους διαιτητές του VAR, όπως λανθασμένα αναφέρετε στην εκπομπή σας. Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες και το replay προς τον διαιτητή του αγώνα, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ. Επιπλέον δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

Επιπλέον δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

4. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού.

Ευελπιστούμε ότι η σημερινή μας επιστολή θα συμβάλει σημαντικά στο να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της Nova σχετικά με το VAR και να αξιοποιηθεί για την ενημέρωση των ακροατών σας προκειμένου να σταματήσουν οποιεσδήποτε λανθασμένες και ψευδείς αναφορές για την εταιρεία μας».

Σχετικά:

Δώνης: Ακόμα και στο VAR υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας
Tags:
Nova, Super League, VAR (Video Assistant Referee), VAR
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK