10:36 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Κωστένογλου συνεχίζει ως πρώτος προπονητής της ΑΕΚ μετά την απόλυση του Καρντόσο και μίλησε για τις πολλές ευθύνες που έχει η θέση αυτή.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της ΑΕΚ, για τον αγώνα με τον Αστέρα και αυτόν με τη Λαμία, αλλά και σε τι δούλεψε περισσότερο στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στη κάμερα της Nova:

Για το πως νιώθει που είναι και επίσημα ο προπονητής της ΑΕΚ: "Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τιμή και ευχαριστώ για ακόμα μία φορά τον κύριο Μελισσανίδη και κατά δεύτερο λόγο τον κύριο Ίβιτς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου. Οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχω συναίσθηση της θέσεώς μου. Ελπίζω και πιστεύω γενικότερα ότι τα πράγματα θα οδεύσουν σε έναν καλύτερο δρόμο".

Οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Έχω συναίσθηση της θέσεώς μου. Ελπίζω και πιστεύω γενικότερα ότι τα πράγματα θα οδεύσουν σε έναν καλύτερο δρόμο

Για το τραπέζι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης: "Ήταν ένα τραπέζι θα έλεγα για να βρεθούμε λίγο πιο κοντά. Η ΑΕΚ ως ομάδα έχει αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργεί ένα τέτοιο κλίμα εντός των αποδυτηρίων. Και δική μου επιθυμία, αλλά και του κυρίου Ίβιτς ήταν να γίνει ένα τραπέζι. Ήταν μια ωραία βραδιά με ευχάριστα μηνύματα. Προχωράμε, υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ποδόσφαιρο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Το επόμενο είναι μια καινούργια αρχή και πρέπει να επιβεβαιώνεις ποιος είσαι και που βρίσκεσαι".

Για το τι κρατάει από τον αγώνα της Τρίπολης: "Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη η οποία θα έλεγα πως είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα μας. Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανιστήκαμε και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο βέβαια πραγματοποιήθηκε στο 92ο λεπτό. Η ομάδα έδειχνε πως μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο είχε την πίστη μέσα της ότι θα φύγει νικήτρια και αυτό το απέδειξε στην πράξη. Είναι ένα ευχάριστο μήνυμα αισιοδοξίας και μας δίνει τη δυνατότητα να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ερχόμαστε στην επόμενη αγωνιστική και κάθε μέρα και σε κάθε παιχνίδι μια τέτοια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να επιβεβαιώνει ποια είναι η αξία της".

Μια διακοπή σου δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύμορφος ο τρόπος εργασίας σου. Σε ότι έχει να κάνει με την τακτική συμπεριφορά της ομάδας αλλά και την φυσική κατάσταση. Είναι δύο πράγματα βέβαια που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα δουλεύεις συγχρόνως μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για τα κομμάτια που δούλεψε περισσότερο στο διάστημα της διακοπής: "Μια διακοπή σου δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύμορφος ο τρόπος εργασίας σου. Σε ότι έχει να κάνει με την τακτική συμπεριφορά της ομάδας αλλά και την φυσική κατάσταση. Είναι δύο πράγματα βέβαια που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα δουλεύεις συγχρόνως μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα, αν και είχαμε έλλειψη κάποιων ποδοσφαιριστών, να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες που έχουμε ως ομάδα".

Για την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει με τη Λαμία: "Η Λαμία είναι μια επαρχιακή ομάδα που έδειξε στις πρώτες δύο αγωνιστικές ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Απέσπασε δύο βαθμούς από δύο ικανές ομάδες. Αναμφισβήτητα το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί είναι ένα παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Αν και στην Τρίπολη συνέβη αυτό. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Εύχομαι μέχρι την Κυριακή να πάρω τις καταλληλότερες και πιο σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας".

Ο κόσμος μας δεν χρειάζεται παρακίνηση. Βλέπει πως αγωνίζεται η ομάδα. Είναι ένας κόσμος που δεν αποσκοπεί στο να κερδίσει η ομάδα αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά εντός αγωνιστικού χώρου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που σε αυτά τα δύο παιχνίδια έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα

Για το αν θα επιμείνει στο 3-5-2 ή θα υπάρξει αλλαγή σχηματισμού: "Δίνουμε πολλές φορές ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχηματισμό. Θα έλεγα πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα ή ο πρωταρχικός σκοπός. Βέβαια, ανάλογα με τον αντίπαλο που έχεις προσπαθείς να διαφοροποιήσεις κάποια πράγματα".

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: "Ο κόσμος μας δεν χρειάζεται παρακίνηση. Βλέπει πως αγωνίζεται η ομάδα. Είναι ένας κόσμος που δεν αποσκοπεί στο να κερδίσει η ομάδα αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά εντός αγωνιστικού χώρου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που σε αυτά τα δύο παιχνίδια έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα. Περνάμε σε ένα άλλο στάδιο που είναι πιο δύσκολο καθώς πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και την επίδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο".

Θα πρέπει να είσαι ταπεινός και με τιμιότητα και εργατικότητα μπορούν να έρθουν πράγματα. Έχω αποδεχθεί την αγάπη τους, την ανταποδίδω, αλλά θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι προσωποκεντρική

Για το γεγονός ότι ο κόσμος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του στον πάγκο της ΑΕΚ: "Ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή του κόσμου. Θα πρέπει να έχεις συναίσθηση που βρίσκεσαι. Θα πρέπει να είσαι ταπεινός και με τιμιότητα και εργατικότητα μπορούν να έρθουν πράγματα. Έχω αποδεχθεί την αγάπη τους, την ανταποδίδω, αλλά θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι προσωποκεντρική. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα προπονητών. Εύχομαι και εγώ από την πλευρά μου να λειτουργήσω σοφά σε αντίστοιχα δύσκολες καταστάσεις και γενικότερα στο πρωτάθλημα για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις που έχει μια τέτοια θέση".

Για τον στόχο της ΑΕΚ του Κωστένογλου αυτή τη χρονιά: "Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα μακροχρόνια σχέδια. Το βραχυπρόθεσμο... Οεπόμενος αντίπαλος που είναι η Λαμία. Αυτό θα πρέπει να κοιτάζουμε. Μεμονωμένα κάθε παιχνίδι. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη ομάδ αως προς τον τρόπο που αγωνίζεται. Άξια απέσπασε δύο βαθμούς. Ας είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος αυτή τη στιγμή νομίζω πως είναι και ο πιο ευεργετικός".

Σχετικά:

ΑΕΚ: Επιστροφή – έκπληξη ενός παλιού γνώριμου (Φωτογραφία)
Tags:
Super League, Νίκος Κωστένογλου, ΑΕΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK