19:30 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Τούρκος Υπουργός δήλωσε πως γυναικεία ομάδα της χώρας δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ τονίζει πως δεν ξέρουν να χάνουν οι γείτονες.

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλείσει την πανίσχυρη Μουράτπασα από την Τουρκία για την ευρωπαϊκή διοργάνωση EHF Cup και οι γείτονες έκαναν θέμα για ρατσιστική επίθεση, λάδι που πέταξαν οι φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας, αλλά και για την τουρκικη σημαία που δεν κρεμάστηκε στο γήπεδο τη Βέροιας, όπου διεξήχθη ο αγώνας.

Όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Ξεξάθαρα. Γίνεται συμφωνία πριν από τους αγώνες και στο meeting με τους Τούρκους αποφασίστηκε από κοινού πως δεν θα κρεμάσουμε καμία σημαία

Το Sputnik επικοινώνησε με τον γενικό αρχηγό της ομάδας του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Χασεκίδη, ο οποίος ήταν στη συνάντηση των δυο πλευρών πριν το ματς, στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα και είδε όλα όσα έγιναν τονίζοντας πως οι Τούρκοι μετά το τέλος της συνάντησης του έδωσαν και συγχαρητήρια για τη φιλοξενία.

«Έγινε συμφωνία με τις σημαίες πριν τον αγώνα»

Ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ για το μη κρέμασμα της τουρκικής σημαίας με τον Δημήτρη Χασεκίδη να αναφέρει πως: «Όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Ξεξάθαρα. Γίνεται συμφωνία πριν από τους αγώνες και στο meeting με τους Τούρκους αποφασίστηκε από κοινού πως δεν θα κρεμάσουμε καμία σημαία παρά μόνο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και του θεσμού. Ηταν κρεμασμένες αυτές οι σημαίες και καμία άλλη. Στη γωνία όμως του γηπέδου ψηλά, στην οροφή, είναι μια ελληνική σημαία από τότε που κατασκευάστηκε το γήπεδο. Πριν πολλά χρόνια πριν. 20 χρόνια και... Κάποια στιγμή, ούτε την Παρασκευή που παίξαμε ούτε την Κυριακή. Το βράδυ της Κυριακής μου είπαν οι Τούρκοι γιατί δεν κατέβηκε αυτή η σημαία. Είναι θέμα του γηπέδου και δεν πρόκειται να κατέβει έτσι απλά».

Είναι ψέμα αυτό με το λάδι. Στο πρώτο ματς έπεσε λίγο νερό, το επισημαίνω νερό από έναν φίλαθλο που ήταν κάτω - κάτω στην κερκίδα. Σκουπίστηκε μπροστά στους διαιτητές και μετά ξεκίνησε από δυο λεπτά κανονικά ο αγώνας.

«Νερό ήταν, όχι λάδι»

Τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν πως οι περίπου 300 φίλοι του ΠΑΟΚ πέταξαν λάδι στον αγωνιστικό χώρο με τον έφορο του «δικεφάλου» να απαντά ότι: «Είναι ψέμα αυτό με το λάδι. Στο πρώτο ματς έπεσε λίγο νερό, το επισημαίνω νερό από έναν φίλαθλο που ήταν κάτω - κάτω στην κερκίδα. Σκουπίστηκε μπροστά στους διαιτητές και μετά ξεκίνησε από δυο λεπτά κανονικά ο αγώνας. Νερό είναι, αν υπήρχε λάδι δεν θα σκουπιζόταν, δεν θα μπορούσε να φύγει το λάδι από το τερέν και οι διαιτητές θα διέκοπταν το παιχνίδι».

Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν.

«Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν»

Από την πλευρά των Τούρκων αναφέρεται πως θα κινήσουν τη νομική διαδικασία για όσα συνέβησαν στη Βέροια και ο Δημήτρη Χασεκίδης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της Μουράτπασα του είπαν και ευχαριστώ: «Ακούστηκε ότι θα πάνε νομικά, δεν μας ενδιαφέρει. Ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Μάλιστα, όταν έφευγαν μας ευχαριστούσαν για τη φιλοξενία. Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν. Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν και λένε ανακρίβειες και ανυπόστατες κατηγορίες».

Σχετικά:

Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησαν 22 Τούρκοι – Έφτασαν στην Κάλυμνο με σκάφος
Tags:
χάντμπολ, Τουρκία, ΠΑΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK