22:26 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε το παρών σε σεμινάριο επιμόρφωσης για το VAR, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΠΟ διοργάνωσε σήμερα επιμορφωτικό σεμινάριο για τη λειτουργία του VAR, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να δίνει το παρών.

Παρόντες ήταν φυσικά οι υπεύθυνοι παραγωγής του VAR και μέλη της ΚΕΔ που ενημέρωσαν τους εκπροσώπους ομάδων της Super League για τον σωστό τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ήταν απαραίτητη η διεξαγωγή του σεμιναρίου, όπως είχε αποφασιστεί στο Υφυπουργείο, τονίζοντας πως όσο γνωρίζει κανείς το VAR, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι το VAR είναι «εργαλείο» που βοηθά στην αξιοπιστία και στη διαφάνεια, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση του, σύμφωνα με τις υποδείξεις από FIFA/UEFA, ενώ σημείωσε με νόημα ότι εφόσον χρησιμοποιείται σωστά «θα μας απαλλάξει και από τον αχρείαστο “χαρτοπόλεμο”».

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Τέλος, απαντώντας εμμέσως στα σχόλια που έγιναν για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, υπογράμμισε πως είναι υποχρέωση του να συναντάται με θεσμικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα:

«Άναψαν τα αίματα» στη σύσκεψη για το VAR

Οι Ολλανδοί καινοτομούν στη χρήση του VAR

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, VAR, ΕΠΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK