20:56 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προλόγισε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε την Πέμπτη, κάνοντας μια σύντομη ανάλυση

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής βρέθηκε σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να μιλήσει για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα βήμα για έναν ποιοτικότερο αθλητισμό και σημείωσε πως μετά την ψήφιση του θα γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για ένα νομικό πλαίσιο στον αθλητισμό.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για χρονίζοντα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, δηλώνοντας έτοιμος να επωμιστεί το πολιτικό κόστος.

Ο ηλικιακός περιορισμός στις ομοσπονδίες

Όσον αφορά στο θέμα του χρονικού/ηλικιακού περιορισμού στις θητείες των μελών και των προέδρων στις ομοσπονδίες, διευκρίνισε πως αφενός πρόκειται για οδηγία της ΔΟΕ, αφετέρου, δήλωσε ανοιχτός σε τροποποιήσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι θέλει μια ευρύτερη συνεννόηση για να γίνει μια διατύπωση στην οποία θα συμφωνούν όλα τα κόμματα.

Η βία και τα «στημένα»

Για το ζήτημα των «στημένων» στην εισαγωγή του είπε πως τόσο το θέμα αυτό, όσο και η βία στα γήπεδα είναι προβλήματα που χρονίζουν επειδή δεν υπήρχε έως τώρα πολιτική βούληση και επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

Εν συνεχεία, είπε πως ο ποιοτικός αθλητισμός θα βελτιώσει και την κοινωνία λέγοντας πως πρέπει να γίνει μια γιορτή που θα συμμετέχουν όλοι και θα μπορούν να πάνε στο γήπεδο οι οικογένειες. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν πίσω στους φιλάθλους τα γήπεδα και να τα κάνουν πιο ασφαλή.

Τόνισε ότι το θέμα των «στημένων» είναι υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά, καθώς οι χειραγωγημένοι αγώνες απειλούν το μέλλον του αθλητισμού. Για την αντιμετώπιση τους ζήτησε τη συνδρομή και των ποδοσφαιρικών φορέων.

Οι λέσχες φιλάθλων και το ονομαστικό εισιτήριο

Σχετικά με τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών είπε πως θα ενεργοποιηθεί ο υπάρχων νόμος για τις λέσχες φιλάθλων, σημειώνοντας πως μόλις 10 σύνδεσμοι είναι εναρμονισμένοι με τον νόμο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι με το νέο νομοσχέδιο η αστυνομία θα μπορεί να αποτρέπει τα επεισόδια και τα λεγόμενα «ραντεβού θανάτου».

Για το ζήτημα των ονομαστικών εισιτηρίων είπε πως είναι σε καλό δρόμο, αν και αναγνωρίζει πως υπάρχουν οικονομικά θέματα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ που δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν πολύ ευχάριστα νέα για το Ράλι Ακρόπολις, για τη διακοπή του οποίου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Καμία απολύτως κόντρα με κανέναν

Επίθεση χάκερ στο Υφυπουργείο Αθλητισμού

Tags:
υφυπουργός Αθλητισμού, αθλητικό νομοσχέδιο, Βουλή, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK