04:06 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σήμα εκκίνησης για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δόθηκε στις 9:00 στον Τύμβο του Μαραθώνα, από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Στις 9:00 δόθηκε το σήμα της εκκίνησης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Περίπου 20.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Μαραθώνιο. Σημειώνεται ότι παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, διοργανώνονται και παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είχε τον ρόλο αφέτη, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Τα μετάλλια του 37ου Μαραθωνίου

Οι δρομείς από φέτος θα κερδίζουν το νέο μετάλλιο του αγώνα στο οποίο θα αναπαρίσταται μια διαφορετική ιστορική στιγμή από το αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς και οι ελληνικές ρίζες του.

Στην μια πλευρά θα διακρίνεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ στην άλλη τα γεγονότα-ορόσημα από τη γέννηση, την εξέλιξη και σπουδαίες στιγμές του Μαραθωνίου που υπογράφουν σπουδαίοι εικαστικοί όπως οι Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιανός και Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Σημειώνεται ότι τα νέα μετάλλια θα δίνονται από φέτος και για 8 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαραθώνιος Αθήνας: Ο βροχερός καιρός, το πλήρες πρόγραμμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η δρομέας με το χιτζάμπ στο Sputnik: «Θα τερματίσω για όσους μου έκαναν bullying»

Ο Πολωνός δρομέας που βάζει τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στο Παγκόσμιο Ρεκόρ του - Βίντεο

Tags:
δήμος Μαραθώνα, μαραθώνιος, 37ος Μαραθώνιος Αθήνας, 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος, Γιώργος Πατούλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK