21:37 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει μια μικρή αλλαγή αναφορικά με το όριο ηλικίας για τους προέδρους και τα μέλη των ομοσπονδιών.

Υπό αίρεση φαίνεται πως είναι η επικείμενη αλλαγή του ηλικιακού ορίου για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 8 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Η τροποποίηση της επίμαχης διάταξης

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε σε μία πρόταση της ΕΟΕ για αύξηση του ορίου ηλικίας σε σχέση με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο (75 έτη αντί 70).

Ο υφυπουργός σχολίασε πως επιφυλάσσεται να το συζητήσει μέχρι την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου (Παρασκευή 15/11), ενώ σημείωσε πως δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας καθώς υπάρχει σχετική εισήγηση και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Παράλληλα, αναφορικά με την επίμαχη διάταξη τόνισε πως οι αντιδράσεις Ολυμπιονικών και παλαίμαχων αθλητών ήταν επί το πλείστον θετικές, κυρίως όσον αφορά κάποια στελέχη ομοσπονδιών που είναι για πολλά χρόνια στις θέσεις τους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ανάλογοι ηλικιακοί περιορισμοί υπάρχουν και σε διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ πρότεινε να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση και για τα στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μιλώντας εν γένει για την ανταπόκριση που είχε το νομοσχέδιο έκανε λόγο για «κλίμα συναίνεσης» και «νομοσχέδιο τομή για τον αθλητισμό».

Βία, ονομαστικό εισιτήριο και κάμερες

 Όσον αφορά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας, τόνισε πως δεν λύνεται το θέμα με τρεις διατάξεις, ενώ για το ονομαστικοποιημένο εισιτήριο σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με το κόστος και τις ΠΑΕ. Στις αιτιάσεις περί «αστυνομοκρατούμενου κράτους», τις χαρακτήρισε υπερβολικές, καθώς ξεκαθάρισε πως όσον αφορά στο οπτικοακουστικό υλικό θα αξιοποιείται υλικό που έχει ήδη δημοσιευτεί, σημειώνοντας πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά με την αναστολή των διατάξεων του νόμου Βασιλειάδη περί απλής αναλογικής στις εκλογές των ομοσπονδιών και ποσόστωσης φύλου, επικαλέστηκε τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τις ομοσπονδίες.

Για το κλειστό στα Άνω Λιόσια

Επίσης αναφέρθηκε και στο άρθρο 9, περί παραχώρησης Ολυμπιακών Ακινήτων σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, σημειώνοντας πως η εικόνα των εγακαταλελειμμένων Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων δεν τιμά κανέναν. Επί του προκειμένου, για την παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων στην ΚΑΕ ΑΕΚ, είπε πως είναι «σε τραγική κατάσταση», τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Tags:
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Βουλή, αθλητικό νομοσχέδιο, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK