13:56 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επίμαχη διάταξη για τα ηλικιακά όρια στις ομοσπονδίες πέρασε από την Ολομέλεια, με τον κ. Αυγενάκη να επικαλείται σχετική έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Η διάταξη του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που αφορά τα ηλικιακά όρια για τα εκτελεστικά μέλη και τους προέδρους των ομοσπονδιών πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής, παρά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επικαλέστηκε την έκθεση του  Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «στο πλαίσιο του κρατικού ελέγχου δύναται να δικαιολογηθούν κρατικές παρεμβάσεις ως προς την οργάνωση και λειτουργία των οικείων ομοσπονδιών».

Για να ενισχύσει την άποψη του επικαλέστηκε επίσης απόφαση του Αρείου Πάγου (με αριθμό 420 του 1983) σχολιάζοντας παράλληλα ότι στην κατάρτιση του νομοσχεδίου ελήφθησαν υπόψη τόσο οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και οι «Αρχές καλής διακυβέρνησης στον Αθλητισμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός τόνισε πως αντισυνταγματική είναι η στασιμότητα και η χρόνια υποκρισία, καθώς σε κάποιες ομοσπονδίες στο πλαίσιο της δήθεν αυτορρύθμισης, κάποιοι είναι «ισόβιοι». Συμπλήρωσε πως έχει την ευθύνη απέναντι σε όλο το αθλητικό οικοσύστημα (αθλητές και ολυμπιονίκες) για δράση και ανανέωση. Καταλήγοντας, είπε ότι η ευθύνη του κράτους είναι η προστασία του αθλητισμού και όχι η αδιαφορία.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι τα όρια θητειών και ηλικίας ισχύουν σε πολλούς διεθνείς και εθνικούς αθλητικούς οργανισμούς, καθώς και ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ζητήσει από καιρό εγγράφως όσα φέρνει η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμα:

Η τοποθέτηση Αυγενάκη για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Tags:
αθλητικό νομοσχέδιο, ένσταση, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK